Više

  Smotra Sveučilišta Mostar u Orašju, novi smjer FPMOZ (cestovni promet) u Orašju, danas promocija diplomanata FPMOZ

  Najčitanije

  U ŠC fra Martina Nedića u Orašju održana je smotra Sveučilišta Mostar. Predstavljeni su fakulteti i studije koje budući studenti mogu upisati na tom Sveučilištu. Bila je to prigoda za srednjoškolce iz općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac da dobiju osnovne informacije o Sveučilištu, fakultetima u njegovu sastavu, ali jednako tako i o studijima i kvalifikacijama koje studenti stječu završetkom studija.

  -Posjećenost je bila iznad mojih očekivanja i tom prigodom smo upoznali buduće studente, od kojih će nadam se, većina studirati u sustavu Sveučilišta u Mostaru. Govorili smo o uvjetima upisa i dodatnim informacijama da im olakšamo njihov uspješan odabir studija. Cilj nam je da nastave svoj studij, obrazuju i ostvare svoje snove, unatoč vremenu i okruženju kakvo jeste. Tiskali smo Vodič za buduće studente, a osnovne informacije o sustavu mogu pronaći na web stranicama sastavnica našeg Sveučilišta. Na Sveučilištu Mostar studira više od 13.000 studenata, ima devet fakulteta, sedam Instituta, Akademija likovnih umjetnosti, rekao je uz ostalo prof. dr. Vlado Majstorović, prorektor Sveučilište Mostar.


  Od ove godine u dislociranom Centru studiranja u Orašju Sveučilišta u Mostaru, na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti u Orašju, pokreće se novi sveučilišni odjel: Promet i logistika (smjer cestovni promet). Novi smjer FPMOZ je prošle godine prvi puta pokrenut u Mostaru, a od ove akademske godine studenti će taj smjer moći odabrati i u Orašju.


  Danas će se u amfiteatru Srednjoškolskog centra u Orašju održati promocija diplomanata Fakulteta Prirodoslovno-matematički i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, koji su fakultet završili u Centru studiranja u Orašju. Svečanost počinje od 16,00.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti