Više

  Središnja manifestacija F BiH „Dječji tjedan 2021.g.“ u Orašju

  Najčitanije

  Središnja manifestacija obilježavanja „Dječjeg tjedna“ za 2021.g. održana je u Orašju. Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Vlada Županije Posavske pokrovitelj je te manifestacije uz partnerstvo Udruge osoba s posebnim potrebama „Put u život“ Orašje.

  Tijekom održavanja manifestacije predstavnici županijskih institucija, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Ana Andrić sa svojim suradnicima posjetila je Udrugu. U Udruzi je ministrica Andrić razgovarala sa predstavnicima Udruge o problemima sa kojima se susreću u radu kao i iznalaženju rješenja za isti. Pomoćnik ministra za socijalnu politiku Ministarstva zdravstva i socijalne politike Zvonko Marković također je sudjelovao u nizu sadržaja manifestacije. Marković stiče kako se manifestacijom želi ukazati javnosti da se veća pozornost posvećuje uopće djeci, a napose djeci sa poteškoćama u razvoju.

  Manifestaciji se odazvalo preko 20-tak štićenika Udruga djece s poteškoćama u razvoju iz BiH kao i Udruga Golubovi iz Županje, te stručne osobe koje rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Kroz tri dana (8.9. i 10.10.) bile su organizirane edukativne i kreativne radionice, djeca su priredila i izložbu svojih likovnih radova, ukrašavali grad cvijećem, posjetili Dječji vrtić „Pčelica“ i franjevački samostan u Tolisi. Djeca i njihovi roditelji su osobito obradovana velikim koncertom kojeg je organizirala prof. Marija Nedić u Udruzi uz nastup Dječjeg zbora i Glazbene škole Orašje. Za isticanje je i Ženski odbojkaški klub, popularne ŽOKICE koje su česti gosti Udruge. Ovoga puta djeca su bila počasni gosti njihove prve utakmice u Premijer ligi.

  -Počašćeni smo što nas je Federalno ministarstvo odabralo da budemo domaćini ove manifestacije, a mi smo se potrudili da brojnim sadržajima opravdamo to povjerenje. Po osmjesima djece vidim da smo i uspjeli u tome, kazao je u izjavi za medije predsjednik Udruge Put u život Orašje Joso Damjanović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti