Srednjoškolci Odžaka i prijatelji prirode za Svjetski dan zaštite okoliša

Najčitanije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, ovih dana uređene su javne zelene površine u Odžaku. Ovoj ekološkoj akciji pridružili su se zainteresirani volonteri, a najveći broj volontera su bili učenici 3. razreda srednje poljoprivredne Škole, Pero Zečević iz Odžaka s profesorom Josipom Majićem. U cijeloj organizaciji sudjelovala je Udruga za zaštitu prirode i okoliša iz Odžaka u suradnji s ministarstvom prometa, veza i zaštite okoliša Županije Posavske, Omladinskom Bankom kroz fondaciju Mozaik, Općinom Odžak te ekološkom organizacijom Eko život iz Tuzle. Uređena su dva prometna raskrižja te kružni tok na izlazu iz Odžaka.

Ministar prometa, veza i zaštite okoliša Pero Radić posjetio je mlade i izrazio želju za što više akcije uređenja okoliša. -Sudjelovanjem i suradnjom u području zaštite okoliša, prirode i održivog razvoja nastojimo dati snažan doprinos podizanju svijesti javnosti o važnosti očuvanja okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja, naglasio je ministar Radić.
Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja i idealna je prilika za povezivanje ljubitelja okoliša pri čemu se ističu zajednička nastojanja i uspjesi u postizanju i očuvanju zdrave prirodne sredine, istaknuli su sudionici akcije.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti