Više

  Stanje prirodne nesreće od suše na području Županije Posavske

  Najčitanije

  Nakon Odluke Vlade Županije Posavske o proglašenju stanja prirodne nesreće od suše na području Županije Posavske, donesene na  79. zasjedanju održanom 13.09., načelnici općina Domaljevac-Šamac i Odžak donijeli su takve odluke, a za danas je najavio potpisivanje takve Odluke i načelnik općine Orašje.

  Najprije je stanje prirodne nesreće od suše proglasio općinski načelnik Mario Jurkić na području općine Domaljevac- Šamac. Prijava i popis nastale štete završava se danas, a obavljana je u periodu od 19 do 22. rujna, priopćili su na web portalu općine. Na temelju zaključka Stožera Civilne zaštite Odžak načelnik Jakov Ivanković donio je jučer ( 21. 09.) Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće od suše. Od ponedjeljka ( 25. rujna), pa narednih 15. dana obavljat će se prijava štete i popis, doznajemo u općinskoj upravi. Općina Orašje danas (22. rujna) donijeti će Odluku o proglašenju elementarne nepogode – suše, najavio je na jučerašnjoj sjednici Općinskoga vijeća Orašje načelnik Stanko Vincetić

  Nakon obilaska terena ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije Posavske Mato Brkić smatra da su prirodnom nesrećom- sušom zahvaćene gotovo sve poljoprivredne površine u Županiji Posavskoj. -Zbog dugotrajnog sušnog razdoblja došlo je do umanjenja prinosa i kvalitete ratarskih (izuzev ozimih kultura), voćarskih i povrtlarskih kultura, kaže ministar Brkić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti