Više

  Stanje sigurnosti na području ŽP za mjesec studeni

  Najčitanije

  Ukupno stanje sigurnosti na području ŽP za mjesec studeni ove godine u MUP-u Županije Posavske ocijenili su zadovoljavajućim.

  -Sigurnost s aspekta nadležnih poslova i zadataka propisanih Zakonom o unutarnjim poslovima Županije Posavske, kao najznačajniji dio ukupne sigurnosti na području ŽP, u sebi sublimira kriminalitet, javni red i mir i sigurnost prometa.
  Kada je riječ o oblasti kriminaliteta evidentirano je uvećanje broja prijavljenih KD u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 2 (s 18 na 20), te je smanjen broj u odnosu na prethodni mjesec ove godine za 3 (s 23 na 20). Naknadna otkrivenost je povećana u odnosu na oba komparativna razdoblja i to za prošli mjesec za 21,8%, te u odnosu na isti mjesec prošle godine za 33,33 %. Ukupna razriješenost je povećana u odnosu na oba usporedna razdoblja i to za prošli mjesec za 11,74%, a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 1,12%. Tijekom analiziranog perioda nismo imali prijava KD iz oblasti organiziranog kriminaliteta i terorizma.
  Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je povećan u odnosu na oba komparativna razdoblja i to u odnosu na prošli mjesec za 8 (s 9 na 17), a u odnosu na isti mjesec prošle godine za 10 (s 7 na 17).
  Stanje u oblasti sigurnosti javnog prometa kao trećeg segmenta procjene temeljem kojih se i formira ocjena o stanju sigurnosti na području Županije se može analizirati, usporediti i ocijeniti kroz dvije oblasti: pregled prometnih nezgoda i pregled prometnih prekršaja. Analizirajući pregled prometnih nezgoda evidentno je umanjen broj nezgoda u odnosu na prošli mjesec za 3 (s 18 na 15), a uvećan u odnosu na isti mjesec prošle godine za 3 (s 12 na 15). Za razliku od prošlog mjeseca i studenog 2019. godine, kada nije bilo smrtno stradalih, u studenom 2020. godine je jedna osoba smrtno stradala. Teško ozlijeđene su tri osobe što je u odnosu na prošli mjesec uvećanje za 2 osobe, a u odnosu na isti mjesec prošle godine uvećanje je za 1 osobu. Lakše ozlijeđenih osoba je bilo 5 što je uvećanje u odnosu na prošli mjesec za jednu osobu, te uvećanje u odnosu na isti mjesec prošle godine za 4 osobe, izvijestio je glasnogovornik MUP-a Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti