Više

  Stanje sigurnosti na području ŽP za siječanj 2021. g.

  Najčitanije

  Ukupno stanje sigurnosti na području Županije Posavske za mjesec siječanj 2021. godine u MUP-u ŽP ocijenili su zadovoljavajućim.

  -Sigurnost s aspekta nadležnih poslova i zadataka propisanih Zakonom o unutarnjim poslovima Županije Posavske, kao najznačajniji dio ukupne sigurnosti na području Županije Posavske, u sebi sublimira kriminalitet, javni red i mir i sigurnost prometa.
  Kada je riječ o oblasti kriminaliteta evidentirano je umanjenje broja obrađenih KD u odnosu na prethodni mjesec za 4 (s 37 na 33), a u odnosu na isti mjesec prošle godine uvećanje za 12 (s 21 na 33). Ukupna razriješenost je 81,81%, dok je u prethodnom mjesecu bila 78,38%, a u istom mjesecu prošle godine 66,7%. Najčešće je prijavljivano kazneno djelo je „Teška krađa“. Tijekom analiziranog perioda nismo imali prijava KD iz oblasti organiziranog kriminaliteta i terorizma.
  Broj prekršaja protiv javnog reda i mira je umanjen u odnosu na prošli mjesec za 41 (s 84 na 43), a povećan u odnosu na isti mjesec prošle godine za 31 (s 12 na 43). Evidentiran je ukupno 41 slučaj narušavanja javnog reda i mira u kojima je počinjeno 43 prekršaja. Javni red i mir se najčešće narušava na ulici (36 prekršaja), subotom (16 prekršaja) u vremenu od 22,00 do 06,00 sati (32 prekršaja).
  Stanje u oblasti sigurnosti javnog prometa kao trećeg segmenta procjene temeljem kojih se i formira ocjena o stanju sigurnosti na području ŽP može se analizirati, usporediti i ocijeniti kroz dvije oblasti: pregled prometnih nezgoda i pregled prometnih prekršaja. Analizirajući pregled prometnih nezgoda evidentno je umanjenje broja nezgoda u odnosu na oba usporedna razdoblja i to prošli mjesec za 4 (s 19 na 15), te u odnosu na isti mjesec prošle godine za 6 (s 21 na 15). Tijekom siječnja nije bilo smrtno stradalih osoba. Teško ozlijeđena je jedna osoba što je u odnosu na prošli mjesec umanjenje za tri osobe. Lakše ozlijeđenih osoba je bilo 3 što je umanjenje u odnosu na prošli mjesec za 5 osoba. Tijekom navedenog perioda ukupno je kontrolirano 2192 vozila. Redovnim nadzorom i kontrolom vozila i vozača otkriveno je 418 prekršaja prikazanih kroz prekršajne prijave i naloge. Iz prometa je isključeno 10 vozača i 8 vozila. Vozači su najčešće isključivani zbog upravljanja u alkoholiziranom stanju, a vozila zbog neregistriranosti.
  Tijekom izvještajnog perioda, na području nadležnosti Uprave policije MUP Županije Posavske policijski službenici su zatekli 32 migranta prema kojima su poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, izvijestio je glasnogovornik MUP-a ŽP Zdenko Ćubel.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti