Više

  Stanje usjeva na prostoru Županije Posavske

  Najčitanije

  Stanje usjeva na području Županije je dobro. Obzirom na veliku količinu padalina krajem siječnja i početkom veljače i pojave vodoležja na pojedinim parcelama, koje je dovelo do smanjenja broja biljaka u sklopu, žutila i nedovoljno razvijene nadzemne mase, proizvođači su od druge polovine ožujka, zahvaljujući pogodnim vremenskim uvjetima, pristupili prihrani usjeva dušičnim gnojivima. Ozimine su na pojedinim područjima Županije djelimično (parcele na području općine Odžak) ili potpuno (većina parcela na području općina Orašje i Domaljevac – Šamac) u fazi busanja i u narednom periodu se preporučuje zaštita usjeva od korova jednim od herbicida vodeći računa o razvojnoj fenofazi kulturne biljke.

  Mole se proizvođači da prema zdravstvenom stanju ozimih usjeva, a prema stvarnoj potrebi počinju planirati primjenu fungicida za zaštitu žitarica od uzročnika bolesti.

  Odsjek poljoprivredne savjetodavne službe, odnosno, savjetodavci su dostupni radnim danima u periodu od 08:00-16:00h na telefon 031/762-861, izvijestili su iz Odsjeka poljoprivredne savjetodavne službe.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti