Više

  Stanje vodostaja na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH

  Najčitanije

  Značajne količine snježnog pokrivača i        porast dnevnih temperatura koje utiču na topljenje snježnog pokrivača uvjetovali su potrebu za pojačanim praćenjem vodostaja na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH. Što se tiče vodostaja rijeke Save on je u porastu, ali u ovom trenutku ne prijeti opasnost od plavljenja na tom području, javljaju iz “Agencije za vodno područje rijeke Save” Sarajevo.

  Povećanje vodostaja bilježi se na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH, a osobito na slivu rijeke Une i Sane, gornjem toku rijeke Vrbas, te gornjem i srednjem toku rijeke Bosne. Zbog svega navedenog, kao i promjenljivih vremenskih uvjeta koji se očekuju u narednom periodu, AVP Sava nastavlja sa redovitim praćenjem vodostaja i obavještavanjem o stanju na svim vodotocima na vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

  U svezi naglog porasta vodostaja rijeka na području Bosne i Hercegovine i mjestimičnih bujičnih poplava, priopćenjem se oglasila i Županijska uprava civilne zaštite.- Stalno pratimo stanje na području Županije Posavske i cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine. U stalnom smo kontaktu sa Federalnom upravom civilne zaštite i Agencijom za vodno područje rijeke Save Sarajevo. Trenutno nema opasnosti od poplava na području Županije Posavske i predviđanja idu u smjeru da sada nema opasnosti od poplava. Također se pretpostavlja da će u narednih 48 sati rasti vodostaj rijeke Save, ali da neće dosegnuti granicu redovnih mjera obrane od poplava. Ukoliko ne bude većih padalina na teritoriju Bosne i Hercegovine, za naredni vikend očekuje se stagnacija i opadanje vodostaja rijeke Save, izjavio je direktor Županijske uprave CZ Ilija Jezidžić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti