Više

  Stručne edukacije prosvjetnih djelatnika o primjeni novih kurikula u nastavi

  Najčitanije

  Dana 16. i 17. veljače, u Školskom centru fra Martina Nedića u Orašju održana su interaktivna predavanja i edukacije za 120 prosvjetnih djelatnika (ravnatelja, pedagoga, učitelja i nastavnika predmetne nastave) o iskustvima promjena u obrazovanju, inovativnim metodama poučavanja i implementaciji novih kurikula u nastavi.
  Stručne edukacije organiziralo je Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, a module su vodile suradnice iz Republike Hrvatske: Matilda Bulić, stručnjakinja za obrazovanje i obrazovno izdavaštvo, Sonja Petelinc, članica Ekspertne radne skupine za cjelovitu kurikulsku reformu, Anita Šojat i Viktorija Vranešić, autorice kurikula i obrazovnih materijala za podršku učiteljima i nastavnicima.
  Ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ana Andrić je na početku edukacija pozdravile sve nazočne, zahvalila se na odličnom odazivu prosvjetnih djelatnika koji imaju iznimno zahtjevnu ulogu u obrazovnoj reformi. Prošle dvije godine, zajedno s drugim stručnim osobama iz BiH i RH sudjelovali su u izradi novih predmetnih kurikula, a sada trebaju razmijeniti iskustva, primjere dobre prakse, a i usvojiti nove strategije i metode poučavanja kako bi mogli uspješno implementirati u praksi nove predmetne kurikule definirane na ishodima učenja.

  -Svjesna sam jednako kao i Vi, da implementacija novih kurikula nije posao koji će se odraditi za dan ili mjesec, to je proces koji zahtijeva naš zajednički ustrajan rad i dosljednost i koji će opetovano pokazati neupitnu važnost Vašeg do danas stečenog obrazovanja i stalnog usavršavanja, izjavila je ministrica Andrić.
  Idući petak i subotu organizirat će se nastavak edukacija u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Odžaku, a moduli će biti posvećeni vrjednovanju ishoda učenja, kurikulskom planiranju, radu s učenicima s posebnim obrazovnim potrebama i uporabi tehnologija u nastavi, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti