Više

  Sv. Juraj – zaštitnik vojarne „Sinovi Posavine“

  Najčitanije

  Prigodnim sadržajima danas je u vojarni „Sinovi Posavine“ u Bukovoj Gredi obilježen blagdan svetog Juraja, zaštitnika vojarne. Sadržaji su protekli u znaku prisjećanja na poginule branitelje iz nekadašnje 4. gardijske brigade HVO „Sinovi Posavine“ iz koje je izrasla nakon preustroja postojeća postrojba.

  Sadržaji obilježavanja započeli su polaganjem vijenaca kod Spomen obilježja odajući počast poginulim u Domovinskome ratu. Vijence su položili i svijeće upalili izaslanstva OS BiH na čelu sa brigadnim generalom Ivicom Jerkićem izaslanikom Marine Pendeš, ministrice obrane BiH, brigadir Mato Đukić vojni ataše OS BiH u RH uz koje je bio i zapovjednik 3. pb 6. pbr. OS BiH Anto Klajić te umirovljeni generali HVO-a. Vijence su položili predstavnici izvršne i zakonodavne županijske vlasti koje su predvodili predsjednik Skupštine i Vlade ŽP Blaž Župarić i Đuro Topić kao i resorni ministar branitelja Marijan Kopić. Vijence su položili predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općinskih vlasti, institucija, vojske i policije. Uz ostale vijence je položio i Ivan Bandić, generalni konzul RH u BiH (Tuzla).

  U prostorima vojne kapele „Sinovi Posavine“ održano je misno slavlje koje je predvodio mons. dr. Tomo Vukšić – vojni biskup u BiH, uz koncelebriranje vojnih kapelana i svećenika. Na današnjoj svečanosti izvršena je i primopredaja dužnosti vojnog kapelana. Na mjesto dosadašnjeg fra Marka Oršolića, dužnost je preuzeo fra Marinko Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti