Više

  Svečana sjednica Općinskoga vijeća Orašje u povodu Dana općine Orašje

  Najčitanije

  U povodu Dana općine Orašje 23. listopada danas, na rođendan općine u spomen na poginule branitelje izaslanstva Udruga iz Domovinskoga rata, općinska i županijska, predstavnici vojske i stranačka izaslanstva, kao i gosti, položili su vijence uz središnja Spomen obilježja u Orašju i Vidovicama gdje je održana i misa koju je predvodio vlč. Josip Senjak.

  U sklopu posjete visokih gostiju koji su došli u Orašje u povodu Dana općine Orašje, Vladu Županije Posavske u Orašju posjetili su kandidati HDZ-a i Domoljubne koalicije za 11. izbornu jedinicu iz BiH koji su uoči odlaska za Vidovice održali sastanak sa dužnosnicima Županije Posavske.

  Svečanu sjednicu Općinskoga vijeća otvorila je predsjednica OV Orašje Jelena Čolić. Uz ostale sjednici su bili nazočni dr. Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH, Slavko Matanović, ministar u Vijeću ministara BiH, Davor Čordaš, ministar u Vladi RS-a, Josip Jerković, dopredsjednik RS-a, veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio, konzul Ivan Bandić, izaslanik HDZ RH Ivan Šuker, gradonačelnici Garešnice, Županje, Kutine.

  Prigodne riječi u povodu Dana općine uputili su uz predsjednicu OV Orašje, načelnik općine Đuro Topić, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić, dr. Božo Ljubić, predsjednik Glavnog vijeća HNS BiH i veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio.

  Kao aktivni sudionik događaja iz listopada 1992 godine, dane između 22. i 25. listopada doživljavam kao dane u kojima se pokazala snaga Hrvatskog naroda da kada se dobro organizira, ima točno zacrtani cilj, motiv, po cijenu gubitka života spreman je boriti se protiv tehnički moćnijeg neprijatelja, poraziti ga i osigurati povratak u svoje domove , kazao je premijer Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i podsjetio na današnji aktualni trenutak u kojem se mora dobro organizirati, odrediti cilj i motivirati kako bi se zaustavilo ekonomsko iseljavanje sa prostora Posavine. -Sada nismo fizički ugroženi, u boljoj smo ekonomskoj poziciji, polja i domovi nisu okupirani, zato su prioritetni programi koji će naše mlade obitelji koji su nakanili otići zadržati u Posavini, naglasio je Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti