Više

  Svečano obilježen Dan općine Odžak. Počasni građanin Odžaka dr. Dragan Čović

  Najčitanije

  Općina Odžak je danas obilježila svoj dan 08. veljače, datum kada je Odžak po Daytonu pripao području Federacije BiH i kada je počeo proces povratka. Brojna izaslanstva položila su vijence ispred Spomen obilježja podignutog za poginule branitelje 102 HVO brigade Odžak a potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednici su, uz brojne goste i prijatelje Odžaka nazočili član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, Ivan Del Vechio veleposlanik RH u BiH, konzul RH u BiH Ivan Bandić, Zvonko Milas tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, ravnatelj HMI Mijo Marić, dopredsjednik RS Josip Jerković, ministar za izbjegle i raseljene osobe u RS Davor Čordaš. Svečanoj akademiji bili su nazočni predstavnici Skupštine i Vlade Županije Posavske predvođeni Josom Markovićem i Marijanom Klaićem, načelnici općina u Županiji Posavskoj, načelnik bratimljene općine Rugvica u RH Mato Čičak koji je s načelnikom Ivankovićem razmijenio ploču prijateljstva, predstavnici Udruga iz Domovinskoga rata, posebno je pozdravljen zapovjednik 102. HVO brigade brigadir Tomo Božić, predstavnici vjerskih zajednica, političkih stranaka i građani Odžaka.

  Svečanu sjednicu OV Odžak otvorio je predsjedavajući Mujo Puzić. U govoru je istaknuo zadovoljstvo radom Vijeća koje je održalo 11 redovitih i dvije izvanredne sjednice. Izrazio je očekivanje da će završiti započeti i planirani projekti na prostoru općine Odžak. Načelnik Jakov Ivanković istaknuo je tri projekta koji će po njegovim riječima, biti temelji na kojim će općina graditi svoj razvoj. -Prvi projekt je Koridor Vc koji u dužini 10 km prolazi kroz općinu, a drugi je projekt most na rijeci Savi u Svilaju koji će biti završen u svibnju 2019. godine, dok će u sklopu trećeg projekta, izgradnja graničnog prijelaza započeti u proljeće ove godine, kazao je Ivanković.Naglasio projekt vodovoda koji će osigurati pitku vodu za 3000 mještana Vrbovca, Jošave i Potočana, te zahvalio svima koji su sufinancirali projekt, a među njima su Vlada Županije Posavske. Načelnik je izdvojio i odluku o dodjeli 1.000,00 KM za svako novorođeno dijete.

  U nastavku svečane sjednice govorio je i domaćinima čestitao Dan općine, izaslanik ministra branitelja RH Nenad Križić, potom u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića prisutne je pozdravio Zvonko Milas tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH. U završnom dijelu sjednice pristupilo se dodjeli općinskih priznanja. Spomen zahvalnica posthumno je dodijeljena za 9 pripadnika 102. HVO brigade, preminulim tijekom 2017. godine. Deset zahvalnica dodijeljeno je zaslužnim građanima i ustanovama, a odlukom Općinskog vijeća dr. Dragan Čović je proglašen počasnim građaninom Odžaka. Dr.Čović se zahvalio u ime svih koji su dobili općinska priznanja, te naglasio. –Čast mi je biti počasnim građaninom Odžaka, što mi predstavlja veliki motiv za daljnji rad. Sa priznanjem sam postao dio ove sredine i to mi je obveza da i dalje doprinosim njenom razvoju kako bi općina Odžak bila među najrazvijenijim sredinama u BiH. Vi ste na granici EU, na njenim vratima i uvjeren sam da će se općina Odžak još brže razvijati u tom pravcu, poručio je dr. Dragan Čović.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti