Svečano otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2019“

Najčitanije

Danas je u Mostaru svečano otvoren 22. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019. Okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Mostarski sajam raspolaže sa 30.000 metara četvornih izložbenog prostora. Ovogodišnja zemlja partner Sajma u Mostaru je Kina. Pored Kine najveći broj izlagača je iz BiH te Mađarske, Italije, Njemačke, Švedske, Hrvatske i Srbije.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik službeno je otvorio manifestaciju i istaknuo kako je Predsjedništvo BiH pokrovitelj ovogodišnjeg sajma. Na otvaranju se gostima obratio predstavnik zemlje partnera Jang Chenfeng i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak. Jang Chenfeng, dopredsjednik vijeća za promoviranje međunarodne trgovine Kine je kazao kako je Mostarski sajam ovim partnerstvom dobio istinskog prijatelja, te će privući još veću pozornost kineskih gospodarstvenika. Na sajmu se prezentira više od 50 velikih kompanija sa visokim tehnologijama i kvalitetnim proizvodima, kazao je Chenfeng. Svečanosti je bio nazočan predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat, te veliki broj uzvanika sa svih razina vlasti u BiH. Uz ostale posebno su pozdravljeni predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019 održava se od 09.-13.04.2019. godine. Vlada Županije Posavske osigurala je financijska sredstva u cilju osiguranja prostora kao i njegovog uređenja za gospodarstvenike iz Županije Posavske. Na mostarskom sajmu gospodarstva iz Županije Posavske sudjeluju sljedeći izlagači:

 1. JD Saddlery d.o.o. Orašje
 2. Peplast d.o.o Odžak
 3. Temax d.o.o. Orašje
 4. Blue Trade d.o.o. Orašje
 5. Sintofarm Adriatica d.o.o. Orašje
 6. Centar za poduzetništvo općine Orašje
 7. Udruga privatnih poduzetnika Orašje
 8. Bosanac d.d. Orašje
 9. MaxhofGruppe d.o.o. Orašje
 10. Inkluziv d.o.o. Orašje
 11. King d.o.o. (abonos)
 12. Obrti-ručna radinost
 13. Braniteljska zadruga Posavina plod Orašje
 14. Koturić-Toni d.o.o. Domaljevac
 15. Duo d.o.o. Domaljevac
 16. TechnoWin d.o.o. Odžak
 17. OPG Eko-Posavina Odžak
 18. M.I. Prima Vip Orašje
 19. Eurocompany d.o.o. Odžak
 20. Zorg-In d.o.o. Kornica
 21. Pak Centar d.o.o. Orašje
 22. Županija Posavska
 23. Općina Domaljevac-Šamac
 24. Općina Odžak
 25. Općina Orašje
 26. Gospodarska komora Županije Posavske.

spot_img
spot_img

Posljednje obavijesti