Više

  Svečano otvoren 22. međunarodni sajam gospodarstva „Mostar 2019“

  Najčitanije

  Danas je u Mostaru svečano otvoren 22. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019. Okupio je više od 860 izlagača iz 27 zemalja. Mostarski sajam raspolaže sa 30.000 metara četvornih izložbenog prostora. Ovogodišnja zemlja partner Sajma u Mostaru je Kina. Pored Kine najveći broj izlagača je iz BiH te Mađarske, Italije, Njemačke, Švedske, Hrvatske i Srbije.

  Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik službeno je otvorio manifestaciju i istaknuo kako je Predsjedništvo BiH pokrovitelj ovogodišnjeg sajma. Na otvaranju se gostima obratio predstavnik zemlje partnera Jang Chenfeng i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak. Jang Chenfeng, dopredsjednik vijeća za promoviranje međunarodne trgovine Kine je kazao kako je Mostarski sajam ovim partnerstvom dobio istinskog prijatelja, te će privući još veću pozornost kineskih gospodarstvenika. Na sajmu se prezentira više od 50 velikih kompanija sa visokim tehnologijama i kvalitetnim proizvodima, kazao je Chenfeng. Svečanosti je bio nazočan predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat, te veliki broj uzvanika sa svih razina vlasti u BiH. Uz ostale posebno su pozdravljeni predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

  Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2019 održava se od 09.-13.04.2019. godine. Vlada Županije Posavske osigurala je financijska sredstva u cilju osiguranja prostora kao i njegovog uređenja za gospodarstvenike iz Županije Posavske. Na mostarskom sajmu gospodarstva iz Županije Posavske sudjeluju sljedeći izlagači:

  1. JD Saddlery d.o.o. Orašje
  2. Peplast d.o.o Odžak
  3. Temax d.o.o. Orašje
  4. Blue Trade d.o.o. Orašje
  5. Sintofarm Adriatica d.o.o. Orašje
  6. Centar za poduzetništvo općine Orašje
  7. Udruga privatnih poduzetnika Orašje
  8. Bosanac d.d. Orašje
  9. MaxhofGruppe d.o.o. Orašje
  10. Inkluziv d.o.o. Orašje
  11. King d.o.o. (abonos)
  12. Obrti-ručna radinost
  13. Braniteljska zadruga Posavina plod Orašje
  14. Koturić-Toni d.o.o. Domaljevac
  15. Duo d.o.o. Domaljevac
  16. TechnoWin d.o.o. Odžak
  17. OPG Eko-Posavina Odžak
  18. M.I. Prima Vip Orašje
  19. Eurocompany d.o.o. Odžak
  20. Zorg-In d.o.o. Kornica
  21. Pak Centar d.o.o. Orašje
  22. Županija Posavska
  23. Općina Domaljevac-Šamac
  24. Općina Odžak
  25. Općina Orašje
  26. Gospodarska komora Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti