Više

  Svečano otvoren 24. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar

  Najčitanije

  Međunarodni sajam gospodarstva Mostar svečano je otvoren danas (2.5.) i trajat će do 6.5.2023. godine. Zemlja partner je Država Izrael, a sajamski kapaciteti bit će popunjeni štandovima izlagača oko 30 zemalja svijeta. Na sajmu sudjeluje i 11 izlagača s prostora Županije Posavske i Vlada Županije Posavske kao pokrovitelj. Na uglednoj gospodarskoj manifestacije nazočni su, uz ostale, predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Dragutin Živković.

  Na svečanosti otvorenja manifestacije s govornice su se prigodno obratili i uputili nazočnima riječi dobrodošlice: direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Vlade Federacije BiH Nermin Nikšić, predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu na otvaranju 24. sajma gospodarstva u Mostaru obratio se video porukom ističući kako su svi predani unaprjeđenju mira, blagostanja i sigurnosti, dok je veleposlanica Države Izrael za BiH Galit Peleg proglasila sajam otvorenim. Uz brojne goste na otvorenju sajma bili su: Christian Schmidt, visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH i Johann Sattler, Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini.

  Ova iznimno posjećena gospodarska manifestacija posljednjih dvadesetak godina postala je prepoznatljiv brend ne samo Mostara i Hercegovine, u kojoj se održava, nego svakako i cijele države BiH te predstavlja nezaobilazan događaj u svim kalendarima gospodarskih sajmova. U sklopu pet sajamskih dana izlagači iz 30 zemalja predstavljat će svoje poslove, bit će i stručnih skupova, okruglih stolova i drugih značajnih zbivanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti