Više

  Početak nove akademske godine na FPMOZ u Orašju

  Najčitanije

  Na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta Mostar, Centra studiranja u Orašju u amfiteatru ŠC fra Martina Nedića održana je svečanost početka nove 2018./2019. akademske godine. Uz studente prve godine svečanosti je uz ostale bila nazočna doc.dr.sc. Sanja Tipurić Spužević, prodekanica za osiguranje kvalitete, ljudske resurse i potencijal na fakultetu.

  U Orašju se u okviru Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti izvode studiji razredne nastave, predškolskog odgoja i informatike. Na prvoj godini upisano je 50-tak studenata, najviše na informatici na kojoj je i povećan broj, dok je broj studenata razredne nastave i predškolskog odgoja zadnjih godina uglavnom isti.

  Prodekanica Tipurić-Spužević je istaknula da su razredna nastava i predškolski odgoj oduvijek bila tražena zanimanja, a studenti ponovno prepoznaju značaj dislociranog studija u Orašju i odlučuju studirati upravo ta tri zanimanja. -Na predškolskom odgoju počiva budućnost naših mladih ljudi, a naše odgajateljice u vrtiću uče djecu da kroz igru zavole učenje. Učiteljice koje rade u okvirima razredne nastave imaju veliku odgovornost da nauče djecu različitim strukama i zanimanjima. Na informatičarima je budućnost i digitalizacija obrazovanja i na taj način će biti vrlo konkurentni na tržištu rada. Naši profesori će tijekom cijelog tjedna boraviti u Orašju i držati predavanja. Od studenata očekujemo puno učenja budući da se radi o Bolonjskom procesu koji zahtjeva stalne kolokvije, testiranja i stalnu prisutnost studenata na nastavi, poručila je studentima prodekanica Sanja Tipurić-Spužević u Orašju.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti