Više

  Tehnički prijem rekonstruiranog ljetnog nasipa u Domaljevcu

  Najčitanije

  Projekt rekonstrukcije dijela ljetnog nasipa na rijeci Savi u Domaljevcu u dužini od 2.702 m vrijedan ukupno 420.000,00 KM. Jučer  ( 26.11. ) upriličen je tehnički prijem rekonstruiranog dijela tog ljetnog nasipa. Predstavnici  investitora ( UNDP i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade ŽP ), izvođača radova ( BOSMAN d.o.o. Sarajevo ) i nadzornog tijela ( INK Constructor Banja Luka ), obišli su objekt i potpisali investicijsko tehničku dokumentaciju. Nakon radnog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske u Orašju, u izjavi za javnost ministar Mato Brkić i predstavnik izvođača radova Sunija Jahić kazali su :

  Ministar poljoprivrede, vodoprivrede Mato Brkić:
  -Danas smo imali tehnički prijem objekta ljetnog nasipa u Domaljevcu. Završeno je više od polovine nasipa. Na toj dužini nasip je podignut na razinu dvadesetogodišnjih voda. Vlada Županije Posavske je uz pomoć UNDP-a  sudjelovala je sa 20% sredstava u investiciji,  a ostalih 80% je UNDP. Nadamo da će UNDP ponovno sudjelovat u investiciji da završimo još preostala dva preostala kilometra ovog nasipa.

  Uz ovaj projekt koji smo realizirali uz UNDP-em, Vlada Županije Posavske ove godine uspjela je realizirati projekt sa organizacijom CRS vezano za sanaciju ljetnog nasipa u Općini Domaljevac Šamac. Ljetni nasip u Baziku je bio u dužini od 8 km i cijeli nasip je dignut na dvadesetogodišnje vode. Također završavamo ljetni nasip u Basutskoj (općina Orašje) koji u cijelosti financira Županija Posavska. Od projekata koje su radile Agencija za vodno područje rijeke Save na glavnom obrambenom nasipu je rekonstrukcija glavnog Savskog nasipa u srednjoj Posavini na dionici Tursinovac (oko 3 km), zatim rekonstrukcija glavnog obrambenog nasipa u općini Domaljevac Šamac na lokaciji Pauk ( trenutno se odvija ovaj projekt), i rekonstrukcija savskoga nasipa u Odžačkoj Posavini u dužini od 3 km, izjavio je ministar Brkić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti