Više

  Telefonske konzultacije predsjednika Vlade F BiH i županijskih predsjednika Vlada

  Najčitanije

  Na teme aktuelne situaciji povodom pandemije koronavirusa, te o zdravstvenoj i ekonomskoj situaciji jučer (07.05.) telefonski su razmijenili informacije predsjednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić i županijski predsjednici Vlada.

  Premijer Novalić upoznao je predsjednike županijskih Vlada o nedavno usvojenim Rebalansu Proračuna FBiH za 2020. godinu i Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, što predstavlja prvi set mjera za pomoć gospodarstvu. Novalić je najavio da uskoro treba biti finaliziran i prijedlog mjera srednjoročne i dugoročne ekonomske politike.

  Županijski predsjednici Vlada pojasnili su s kakvim problemima se susreću na svojim područjima, izvijestili su o broju zaraženih i oporavljenih građana, ali i o broju građana koji su zbog pandemije ostali bez posla, te koje su poduzete mjere pomoći.

  -Federalni premijer je pohvalio kantone jer slijede primjer Federacije BiH, te su i sami već usvojili ili pripremaju mjere na svojoj razini s ciljem ublažavanja negativnih posljedica. Razgovarano je i o financijskoj pomoći koja će kantonima biti dodijeljena iz sredstava zaduženja kod Međunarodnog monetarnog fonda u vidu brze pomoći. Prema informacijama koje su date premijeru Novaliću pad prihoda se kreće od 30 posto u Kantonu 10 do 38 posto u Tuzlanskom kantonu. Zajednički zaključak je da mjere koje vode ka smanjenju negativnih posljedica, zdravstvenih i ekonomskih, trebaju biti, koliko je moguće, usuglašene i provođene zajedničkim snagama, jer se na taj način ostvaruje bolja pomoć i zdravstvu i privredi na cijeloj teritoriji Federacije BiH, stoji u priopćenju Službe za informiranje Vlade Federacije BiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti