Više

  Terenska nastava u Vukovaru – 21. i 22. ožujka 2024.

  Najčitanije

  Sukladno Sporazumu o međusobnoj suradnji između Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, potpisanog u ožujku 2024. godine, realizirana je 21. i 22. ožujka 2024. godine izvanučionička – terenska nastava povijesti učenika IX. razreda osnovnih škola gradu Vukovaru. Tijekom terenske nastave učenici su uz stručne vodiče posjetili brojna značajna mjesta Domovinskog rata.
  Prvog dana učenici su posjetili izložbeni prostor Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar, uz stručno vodstvo bojnika HV-a. Nakon obilaska centra, poslušali su predavanje o Domovinskom ratu i bitci za Vukovar te posjetili vodotoranj Vukovara – simbol stradanja i otpora grada.
  Drugi dan terenske nastave bio je ispunjen bogatim sadržajem: posjet „Vukovarskoj bolnici 1991.“, Spomen domu Ovčara i masovnoj grobnici na Ovčari, Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, obilazak franjevačke župe sv. Filipa i Jakova, Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Gradskog muzeja Vukovar, Veleprometa te su učenici posjetili i Borovo Commerce, kao i spomen obilježje „Kukuruzni put – Put spasa“. Drugog je dana ujedno organiziran i kviz znanja, na kojem su sudjelovali učenici iz svih sedam osnovnih škola. Učenici su se tijekom cijele terenske nastave iskazali u najboljem svjetlu, za što su ih domaćini pohvalili na lijepom i pristojnom ponašanju.
  O realizaciji terenske nastave izvijestili su nas iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske, a ministrica Andrić izjavila je da ćemo nastaviti suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja Republike Hrvatske započetu prošle godine te nastojati svake godine uputiti učenike završnih razreda osnovnih škola, ne samo u Grad Heroj, nego i u Spomen sobe HVO-a u Županiji Posavskoj, kako bi iz prve ruke upoznali povijest koju su proživjeli njihovi nastavnici, učitelji, roditelji, bake i djedovi.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti