Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za 30.12.2019.-05.01.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 30.12.2019. godine u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu sječe i otuđenje oko 900 stabala jasena sa lokacije u Neđevcima. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenje pmv vlasništvo obitelji Oršolić iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za vozilom i izvršiteljima.

  -dana 31.12.2019. godine u 00.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO na benzinskoj crpki „Lešić“ u Odžaku od strane 19 godišnjaka sa inicijalima I.H. iz Holandije protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 31.12.2019. godine u 10.20 sati u prostorije PU Odžak je službeno pozvan 16 godišnjak iz Odžaka od koga je privremeno i uz Potvrdu oduzet plinski pištolj te će protiv imenovanog biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 12.00 sati u II ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 01.01.2020. godine u 04.20 sati se na parkiralištu ispred diskoteke „S-Klub“ u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 05.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač nn pmv koji se nakon kontakta sa dvorišnom ogradom „Elektroprivrede“ Orašje udaljio sa lica mjesta. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije PU Orašje će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -dana 02.01.2020. godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao vozač nn vozila koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 76 godišnju M.K. iz Orašja.

  -istog dana u 16.00 sati nn osoba je pristupila u prostorije PS Domaljevac-Šamac i predala 2 ručne bombe, jedan tromblon i streljiva za puške pronađene tijekom čišćenja dvorišnih zgrada. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.01.2020. godine u 07.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila tijekom noći u VIII. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv vlasništvo Mirkokreditne zadruge i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta, a da vozač o događaju nije obavijestio najbližu PS radi evidentiranja događaja i poduzimanja zakonom predviđenih mjera. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv te će protiv odgovornog, a istu provesti prekršajni postupak.

  -dana 05.01.2020. godine u 14.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe novca iz obiteljske kuće u Donjoj Dubici. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica 3 Delića, jednog iz Orašja i dvojice iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedene upozorila na ponašanje i uputila da spor rješavaju putem nadležne institucije, suda.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u III. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga 40 godišnjeg D.Š. iz Orašja.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.12.2019.-05.01.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti oblici krađa.
  __6__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __2__prijave narušavanja JRiM.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 30.12.2019.-05.01.2020. godine smo zaprimili sveukupno__15__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti