Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 01.-07.01.2018.g.

  Najčitanije

   Dana 01.01.2018 godine u 17.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se  dogodila  u Gornjem Svilaju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 48 godišnji A.R. iz   Gornjeg Svilaja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 19.30 sati se  na kružnom toku na križanju II i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -dana 03.01.2018 godine u 21.50 sati se na kružnom toku ,križanja II i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao  NN vozač sa pmv koji se udaljio sa lica mjesta a da nije razmijenio podatke sa oštećenom u prometnoj nezgodi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

           -istog dana u 08.55 sati se u Sarajevskoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -istog dana u 12.00 sati se na parkiralištu ispred zgrade Suda u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.  Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izviješće o nezgodama.

           -istog dana u 14.30 sati se  u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

           -dana 04.01.2018 godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim ispred Carinskog terminala u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim  narušavao 26 godišnjak sa inicijalima J.P.  iz Babunovića koji je potom izvršio KD-a „Oštećenje tuđe stvari i Napad na OSO tijekom vršenja službene dužnosti“. Imenovani  je lišen slobode i  zadržan. O navedenom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv imenovanog sukladno težini povreda OSO i nastalih oštećenja na pmv  poduzeti zakonom predviđene mjere.

           -dana 05.01.2018 godine u 04.00 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Baziku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 24 godišnji Špionjak iz Grebnica protiv koga će sukladno težini povreda i nastaloj šteti na dvorišnoj ogradi  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana 05.01.2018 godine u 22.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja 35 godišnjeg Grašarevića  iz Donjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je lišio slobode imenovanog  i preuzeo različito  i nedopušteno naoružanje  i ratnu opremu vlasništvo imenovanog. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

           -istog dana u 14.15 sati se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je  sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači među sobom nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije PU Orašje će protiv nesavjesnog vozača pmv  provesti prekršajni postupak.

           -istog dana  lišeni slobode 26 godišnjak sa inicijalima J.P. iz Babunovića  je u pratnji policije PS Orašje sproveden na neuropsihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

           -dana 06.01.2018 godine u 03,27 sati  patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“S-klub“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana  nadležnom inspektoratu na postupanje.

           -istog dana u 10.05 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  na zaobilaznici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 67 godišnji I.K.  iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

           -dana 07.01.2018 godine u 03.20 sati se   ulici Stjepana Radića  u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv  i u kojoj su 3 osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 24 godišnji M.B.  iz Bazika protiv koga će sukladno težini povreda sudionika u nezgodi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01-07.01.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenog djela, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji.

  __10__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __0__prijava narušavanja JRiM,

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __2__ prijave ostalih događanja, uglavnom su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekata na području Općine Orašje. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 01.-07.01.2018 godine smo zaprimili sveukupno __15__ prijava naših građana  za kompletno područje  Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas

                                                                                                    GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti