Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 01.-07.02.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 01.02.2016 godine u 23.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM u ug.objektu „Vila aroma“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem  vlasnika i osoblja ug.objekta narušio 50 godišnji L.R. iz Bazika  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10.-14.00 sati službenici PS Odžak su pružali asistenciju  osoblju doma zdravlja prilikom pratnje prijevoza psihički oboljele osobe  u Tuzlu.

  -istog dana u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nestanka limenog čamca vlasništvo  odvjetnika Oršolića iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.40 sati se u XXXIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 02.02.2016 godine u 18.10 sati  PS Orašje j ezapirmila prijavu krađe  u prostorijama  škole za strane jezike “Seal“  u VI ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje  koji je obavio očevid  te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim  predmetima .

  -istog dana u 15.50 sati se na parkingu ispred Općinskog suda u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo  parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko  izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je obavila očevid te otpočela potragu  za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  ometanja u radu ravnatelja centra za socijalni rad u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila  na ponašanje 36 godišnju E.B. iz  Orašja.

  -dana 03.02.2016 godine u 08.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  izazivanja požara,paljenja kombibusa vlasništvo obitelji  Benić iz Gradačca. O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije i vještak protupožarne zaštite koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.40 sati se na križanju III i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je  nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 44 godišnji Živković  iz Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  Omladinskoj  ulici  u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 52 godišnju V.K. iz Tolise.

  -istog dana u vremenu od 08.30-09.30 službenici PS Orašje su pružali asistenciju  djelatnicima centra za socijalni rad Orašje  u obliku pratnje psihički oboljele osobe .

  -istog dana u 13.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica na „Jelenežima“ u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede  Dominkoviće upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 14.15 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla  2 odrasle osobe skupa sa jednom malodobnicom i  2 djece  sa područja Gradaca protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.02.2016 godine u 22.40 sati  se u III ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.02.2016 godine u 04.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred diskoteke „S klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je operativnim radom na terenu oko 04.50 sati utvrdila  da je navedeno kazneno djelo  izvršio 21 godišnji M.I.  iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti  poduzete zakonom predviđene mjere. Koristim priliku da pohvalim  rad policijskih službenika PU Orašje  koji su u vrlo kratkom roku otkrili i lišili slobode  izvršitelja prijavljenog kaznenog djela.

  -istog dana u 21.20 sati se na  magistralnoj cesti Orašje-Šamac  u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2 pmv  a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnji Djurković iz Frankfurta protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

   tijeku izvještajnog  perioda  ,od 01.-07.02.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.                                     

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem.

  __5___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 01.-07.02.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___16 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

                    

  GLASNOGOVORNIK

                                                                                                   Josip Dominković

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti