Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 01.-07.03.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 01.03.2021. godine u 17.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “nasilja u vanbračnoj zajednici“. O istom je upoznata patrola PS odžak koja je lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 45 godišnjaka sa inicijalima Ž.M. iz Novog Sela protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.04 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 25 godišnjeg D.G. iz Posavske Mahale protiv oga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10-11.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja ispred spomenika poginulim borcima u Odžaku a povodom „Dana nezavisnosti BiH“.

  -istog dana u 23.55 sati operativni dežurni Uprave policije MUP-a je zaprimio obavijest Medicinskog centra Tuzla da je sudionik u prometnoj nezgodi koja se dogodila 11.02.2021. godine 61 godišnji K.P. iz Boka na žalost preminuo.

  -dana 02.03.2021. godine u 23.40 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 29 godišnjeg I.Ž. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10-12.05 sati patrola Ps Orašje je vršila osiguranje lica mjesta suicida u Oštroj Luci.

  -dana 03.03.2021. godine u 12.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kd“prijevare“ na štetu 27 godišnjeg H.G. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Novom Gradu u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan traktor. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovao vozač traktora 42 godišnji Šišljagić protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 77 godišnjeg I.V. iz Donje Mahale.

  -dana 04.03.2021. godine u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Draganovcima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na Dusinama u blizini lovačke kuće sekcije Ugljara o čemu su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Orašje koji su požar lokalizirali.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na na njivi zvanoj „Đurinka“ u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dana pripadnici kriminalističke policije PU Odžak su u PU Banjoj Luci preuzeli D.G. iz Banja Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.41 sati službenik PS Odžak je u prometu pod uticajem alkohola zatekao biciklistu 61 godišnjeg A.S. iz Ade koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -dana 05.03.2021. godine u 22.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgoda koja se dogodila na Gradištima, a u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će sukladno odgovornosti biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja 5 čamaca sa pentama na skeli u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.03.2021. godine u 23.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv ispred ug.objekta „Stožer“ u Domaljevcu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.26 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku. U kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 25 godišnji D.M. iz Šamca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su na parkiralištu stadiona „Goal“ u Orašju pronašli tmv sa ne pripadajućim reg. oznakama koje je otuđeno sa 4/5.03.2021. godine u Sočkovcu. O istom je upoznat dežurni tužilac Županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 11.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja 6 betonskih stupova ograde vlasništvo obitelji Oršolić iz Toilise. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu štetu u prometnoj nezgodi pričinilo NN vozilo koje se nakon iste udaljilo u nepoznatom pravcu. Nakon obavljenog očevida patrola je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji dvoje Oršolića iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 69 godišnjeg Oršolića iz Tolise.

  -istog dana u vremenu od 21.00-22.30 sati patrola PS orašje je pružala asistenciju djelatnicima Županijske uprave za inspekcijske poslove što je proteklo bez incidenata.

  -dana 07.03.2021. godine u 02.40 sati patrola Ps Orašje je u kršenju odredbe o policijskom satu zatekla 2 muške osobe protiv koji je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd „nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti“ izvršenog od strane O.Z i 33 godišnjeg S.M. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01.-07.03.2021 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __6__prijava kaznenih djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda.
  __3__prijave narušavanja jrim.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __284__prijave različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 53 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 53 osobe i 231 obilazak ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug.objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo 4 ne poštivanja policijskog sata.

  Zaprimili smo__10__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 01.-07.03.2021. godine smo zaprimili sveukupno__23__prijave građana te__284__ aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti