Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 01.-07.05.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 01.05.2017 godine u 22.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja sadnica šljive i posjedovanja zračnog pištolja na lokalitetu njiva „zv:Babine“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je od vlasnika 55 godišnjeg I.D. iz Tolise privremeno oduzela zračni pištolj ,lišila ga slobode i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.20 sati PS orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM „tučom“ ispred ug.objekta „Exit“ na zaobilaznici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je protiv izvršitelja prekršaja 27 godišnjeg E.P. iz Orašja provela prekršajni postupak.
  -dana 02.05.2017 godine u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je psihički bolesnog 38 godišnjeg M.I. iz Tolise propratila na psihijatriju u Tuzlu.
  -dana 03.05.2017 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kopanicama. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 48 godišnjeg O.S. iz Kopanica.
  -istog dana u vremenu od 15-16.00 sati službenici prometne policije PU Orašje su vršili asistenciju djelatnicima JP“Ceste“ FBiH prilikom kontrole osovinskog opterećenja teretnih vozila na regionalnoj cesti Orašje –Garadačac u Boku što je proteklo bez incidenata.
  -dana 04.05.2017 godine u 19.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela i novca vlasništvo 17 godišnjeg M.I. iz Novog Sela koje se dogodilo u teretani u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 10.30 sati se u VIII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 22 godišnji E.K. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 20.30 sati se u ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći obilaženje parkiranog vozila uzrokovala 27 godišnja M.I. iz Kostrča protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 77 godišnjeg M.B. iz Oštre Luke.
  -istog dana u 22.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Duraković-Arlović na BP“ „Rox“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Arlovića.
  -dana 05.05.2017 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Knežević-Talić o čemu je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog Talića iz Drenovaca.
  -dana 06.05.2017 godine u 18.00 sati se na parkiralištu ispred šoping centra „Sity in“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 18 godišnji J.R. iz Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 20.30 sati se u V ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu u alkoholiziranom stanju uzrokovala 23 godišnja A.H. iz Oštre Luke ne poštujući prometno znakovlje prilikom upravljanja biciklom navedenom ulicom. Imenovana je po ovom osnovu lišena slobode i zadržana do trenutka kada je zbog u prometnoj nezgodi zadobivenih povreda zatražila liječničku pomoć koja joj je ukazana u bolnici u Tuzli nakon čega je otpuštena na slobodu . Protiv navedene će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica oko međe na relaciji Lucić-Ćošković iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je navedene uputila da spor riješe putem nadležnih institucija.
  -istog dana u vremenu od 01-04.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01.-07.05.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __2___prijave kaznenih djela.
  __4___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __1___prijave narušavanja JriM, koji je narušavan tučom
  __8___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane susjedske i obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 01.-07.05.2017 godine smo zaprimili sveukupno ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što smatramo sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti