Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 01.-07.06.-2020. godine

  Najčitanije

  Dana 01.06.2020. godine u 16.00 sati istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a je prijavio kd „Bludne radnje i zloupotrebu položaja“ koje se dogodilo u kazneno popravnom zavodu u Orašju po navodima prijavitelja od strane 49 godišnjaka sa inicijalima A.E. iz Donje Mahale. O istom je upoznati istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a kao i dežurni tužitelj županijskog tužilaštva koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 11.45 sati temeljem naredbe tužilaštva Županije Posavske od strane službenika PS Orašje lišen je slobode i zadržan 25 godišnji A.K. iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18.22-19.50 sati službenici sektora kriminalističke policije MUP-a su izvršili pretres kuće, objekata koje koristi i vozila vlasništvo prijavljenog za kd “Bludne radnje i zloupotrebu položaja”.

  -istog dana zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno kd istražitelji sektora kriminalističke policije su lišili slobode i zadržali u PS Orašje 49 godišnjaka sa inicijalima A.E. iz Donje Mahale protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 01./02.06.2020. godine službenici PS Odžak su izvršili nadzor nad 121 osobom kojoj je određena mjera samoizolacije na prostoru Općine Odžak koje se u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -dana 02.06.2020. godine u 11.00 sati županijsko tužilaštvo je produžilo mjeru zadržavanja za 24 sata lišenom slobode 25 godišnjem A.K. iz Kostrča.

  -istog dana u 19.25 sati županijsko tužilaštvo je produžilo mjeru zadržavanja i za lišenog slobode 49 godišnjaka sa inicijalima A.E. iz Donje Mahale.

  -dana 02./03.06.2020 godine službenici policije Pu Odžak su izvršili nadzor nad provedbom mjere samoizolacije nad 37 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivali propisanu mjeru.

  -dana 03.06.2020. godine u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim od strane 55 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjoj Dubici u kojoj je sudjelovalo jedno pmv kojim je krećući se neprilagođenom brzinom upravljao 22 godišnji A.K. iz Donjeg Svilaja protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Domaljevac-Brvnik-Oštra Luka u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da su u nezgodi vozač i dva putnika zadobili teške a jedan od putnika u vozilu lakše povrede a da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 17 godišnji Špionjak iz Bazika protiv koga će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji uposlenik –poslodavac u Orašju koje je patrola PS Orašje uputila da imovinsko pravni spor rješavaju putem nadležne institucije te ih upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 13.30 sati lišeni slobode 49 godišnjak sa inicijalima A.E. iz Donje Mahale je temeljem naredbe Općinskog suda Orašje predan pripadnicima Sudske policije Županije Posavske na dalje postupanje.

  -dana 03./04.06.2020. godine patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 37 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -dana 04.06.2020. godine u 09.15 sati patrola Ps orašje je u prosjačenju u VIII Ulici u Orašju zatekla 3 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.10 sati se na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. U istoj nezgodi vozač i suvozač sa motocikl asu zadobili lakše tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policij Pu Orašje je protiv odgovornog za nezgodu sukladno konstatiranim povredama poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra“City inn“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04./05.06.2020 godine patrola Pu Odžak je izvršila nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 37 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -dana 05.06.2020. godine u 09.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Atifa Šapčanina u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano pmv i nn vozilo koje se nakon kontakta sa oštećenim udaljilo a da vozač sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv nesavjesnog vozača poduzeti zakonom predviđene mjere.


  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01.-07.06.2020 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__ prijavu kaznenog djela, prijavljena su kd “Bludne radnje i zloupotrebe položaja i ovlasti“.
  __5__ prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih kretanjem pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__ prijave narušavanja jrim koji je narušavan i prosjačenjem.
  __0__ prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo __4__ prijave izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __232__ osobe koje su se pridržavale odredbi rješenja.
  Izvršeno je __7__ nadzora provedbe Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata koja je u potpunosti poštivana.
  Izvršeno je __7__ nadzora nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica koje su u potpunosti poštivane.
  Zaprimili smo __8__ prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 01.-07.06.2020. godine smo zaprimili sveukupno __16__ prijava građana i __18__ aktivnosti policije povodom Corona virusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti