Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 01.- 07.08.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 01.08.2016 godine u vremenu od 07,35 -09.30 sati službenici PS Orašje su  izvršili pratnju  hodočasnika  kroz prostor Županije Posavske a u smjeru Tramošnice što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja  torbe sa novcem i dokumentima  iz kuće vlasništvo 67 godišnje Buzadžićke iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji ije poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati se na križanju IV i V ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica u obitelji  u Kopanicama. O istom je upoznat policajac u zajednici  koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje supruga 44 godišnjeg Vrbata .

  -istog dana u vremenu od 14.15 -15.25 sati službenici prometne policije PU Orašje su pružali pratnju  roniocima iz Češke na relaciji Orašje-Grebnice.

  -dana 01./02.08.2016 godine službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom odluke o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje gdje su zatekli uredno stanje.

  -dana 02.08.2016 godine u 17.40 sati se  u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u  kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan laki motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovala 19 godišnja Nedićka  iz Beča protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.35-08.10 sati službenici prometne policije PU Orašje su vršili pratnju biciklista  hodočasnika  u Gornju Tramošnicu na relaciji  od Samostana  Raščica  u Tolisi do Boka .

  -istog dana u vremenu od 14.50-15.15 sati službenici PS Orašje su vršili pratnju  biciklista i u povratku iz Tramošnice a na relaciji „Bok-Samostan u Tolisi.

  -istog dana u vremenu od 17.30-19.10 sati službenici PS Orašje su izvršili pratnju  pješaka hodočasnika iz Tramošnice na relaciji    Boka – samostan u Tolisi .

  -dana 03.08.2016 godine u 11.55 sati se na prilaznoj cesti Graničnom prijelazu Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se krećući pmv u natrag uzrokovala 68 godišnja M.K. iz  Kornice protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu  od 11-13.00 sati policijski službenici PS Odžak su u sklopu medijske kampanje „Stop nasilju u obitelji“ proveli anketu  ispred kino sale u Odžaku. Zahvaljujemo anketiranim građanima na odazivu

  -dana 04.08.2016 godine u  01.22 sati JRiM je  u prostorijama Doma Zdravlja Odžak drskim ponašanjem i vrijeđanjem službenika  doma zdravlja narušio  33 godišnji Grašarević  iz Donjeg Svilaja  protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -dana 04.08.2016 godine u 06.50 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 60 godišnjeg I.B. iz  Vojskove. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 14.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  prometne nezgode koja se dogodila  na graničnom prijelazu Orašje. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je po  osnovu nastale štete na vozilima poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 17-19.00 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju počasnog defilea članova moto kluba“Night Riders“ iz Odžaka  prilikom polaganja vijenaca  poginulim braniteljima  Odžaka.

  -istog dana u vremenu od 20-23.00 sati službenici PU Odžak su osiguravali  javno okupljanje  pod nazivom“Večer sa dijasporom“ koje se održavalo  na trgu ispred vijećnice  što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 20.-24.00 sati policijski službenici PU Odžak su  vršili osiguranje javnog okupljanja  pod nazivom“Open Air House Party 2016“  što je proteklo bez incidenata.

  -dana 05.08.2016 godine u 02.20 sati tijekom nadzora primjene propisa o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje službenici PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli  ug.objekat“S-klub“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -dana 05.08.2016 godine u 13.15 sati se na križanju Posavske ulice i Trga Sv.Ante u Boku dogodila prometna nezgoda  u kojoj su sudjelovala 2pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 59 godišnji Neff  iz Ehingena ,Njemačke,protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 18-24.00 sati službenici PU Orašje su vršili pratnju i osiguranje  procesije“Hodočasnika“ kroz područje Župe Raščica.

  -dana 06.082016 godine u 04.15 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla  ug.objekat“S-klub“ u Ugljari o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 19.15 sati se na regionalnoj cesti R-464  u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te utvrdila da je nezgodu nepropisno pretičući  uzrokovao 29 godišnji Đukić iz Gornjih Riječana protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06/07.08.2016 godine policijski službenici PS Orašje su izvršili nadzor poštivanja  odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -istog dana 07.08.2016 godine u 04.20 sati se u Novom Selu dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 47 godišnji Đogašević iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 05.15 sati se na regionalnoj cesti u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pas.  O istom je upoznata patrola prometne policije koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Oršolić iz Tolise. O istome je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.05 sati se na regionalnoj cesti u Novom Selu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 26 godišnji Mikić iz  Doboja protiv koga će sukladno težini povreda putnika u vozilu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.45 sati se na križanju II i V ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 22 godišnja Mikića iz Magdalensburga ,Austrije, protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 08.08.2016 godine  patrola PS Orašje je izvršila nadzor nad provedbom odredbi o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu je u prekoračenju zatekla  „S-klub“ i Leo“ u Ugljari te „Dugme“ u Orašju. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 01.-07.08.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenog djela,prijavljeno je otuđenje torbe sa dokumentima i novcem.  

  __9___prijava prometnih nezgode,koje su najčešće uzrokovane kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju pute te ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __0___prijavu narušavanja JriM.

   __17__ prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ug.objekata na području općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 01.-07.08.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___27 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti