Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 01.-07.10.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 01.10.2018 godine u 08.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD“Krađe“ na štetu obitelji  Arlović  iz Oštre Luke. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD“ Oštećenja tuđe stvari“,  razbijanja prozorskog stakla na obiteljskoj  kući  u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.20 sati se u Donjem Svilaju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je , nepropisno se krećući pmv u natrag , uzrokovao 57 godišnji I.B. iz Donjeg Svilaja protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Oslobođenja u Matićima u kojoj je sudjelovalo jedno pmv koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim vlasnikom dvorišne ograde nije razmijenio podatke.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je operativnim radom na terenu došla do informacije da je navedenu nezgodu uzrokovao 45 godišnji I.D. iz Matića protiv koga će provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.10 sati se  u ulici XIV aprila u  Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica susjeda  u Vinkovačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je susjede u sporu oko zida na međi upozorila na ponašanje.

  -dana 02.10.2018 godine u 08.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji  Bernatović iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO  u III ulici  u Orašju izvršenog od strane 47 godišnjeg J.M. iz Donje Mahale  koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila   u ulici Redže Škangića u Odžaku u kojoj je sudjelovalo jedno tmv  i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.10.2018 godine u 06.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  oštećenja dvorišne ograde na križanju ulica Slavka Grebenarevića i Omera Džananovića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je navedenu  ogradu vlasništvo obitelji Čardaković oštetilo NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da o događaju nije obaviještena PS Odžak. Nakon utvrđivanja identiteta patrola će protiv vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila tijekom noći u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje je uzrokovalo nezgodu i udaljilo se sa lica mjesta a da sa oštećenim  vozač nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Patrola prometne policije PU Orašje će nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu Doma Zdravlja Orašje o pružanja pomoći 48 godišnjaku  koji je navodno sam sebi nanio povrede opasne po život. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.10.2018 godine u 11.50 sati se na Trgu u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet uzrokovao 57 godišnji M.B. iz  iz Novog Sela protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 17.00 sati temeljem zahtjeva PS Prnjavor policijski službenici PS Orašje su lišili slobode a oko 19.10  predali na dalje postupanje službenicima policije PS Prnjavor 31 godišnjeg  S.S. iz Đurđevika protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene  mjere.

  -dana 05.10.2018 godine u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Prgić iz Donje Mahale sa lokaliteta „Mlake“ od strane njemu poznate osobe Ž.M. iz Donje Mahale  protiv koga će istražitelj krim službe PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.10 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.05 sati se  na Savskom nasipu u Kopanicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan đip i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.10.2018 godine službenici policije su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje koja je u potpunosti poštivana.

  -istog dana u 18.00 sati se u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv i jedan laki motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su istu nezgodu uzrokovala obadva vozača pmv krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta a pritom ne držeći dovoljan razmak između vozila. Protiv navedenih će patrola provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.55 sati patrola prometne policije PU Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 46 godišnjeg A.S. iz  Domaljevca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.10.2018 godine u 13.55 sati se na lokalnoj cesti u Kopanicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl i jedan bicikl. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je do nezgode došli prilikom nepropisno izvedenih radnji vozilom sudionika u nezgodi ,preticanja, uslijed čega su obadva sudionika pala sa vozila i pritom zadobila teške tjelesne povrede. Nakon utvrđivanja stepena povreda protiv odgovornog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.20 sati se na regionalnoj cesti Orašje-Gradačac na gradištima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i u kojoj su 3 osobe zadobile lakše tjelesne povrede. Protiv vozača 42 godišnjeg T.Z. iz  Oštre Luke će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.10 sati se na križanju VIII  i II ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da je istu nezgodu  uzrokovao i teške tjelesne povrede zadobio 40 godišnji D.B. iz Ljubinja  protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 07/08.10.2018 godine  u vremenu od 07.00-05.25 službenici PU Orašje su provodili mjere i aktivnosti sukladno planu  osiguranja općih izbora 2018 godine što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 01.-07.10.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane krađe šume.

  __13__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1__prijavu narušavanja JRiM.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 01.-07.10.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __25__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prmeta

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti