Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 02.-08.03.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 02.03.2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City In“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja veće količine neeksplodiranih ubojitih sredstava na ilegalnom odlagalištu otpada na „Šibovačama“ u Donjoj Mahaloj. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.03.2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja tv aparata iz kuće vlasništvo obitelji Lubina iz Vrbovca. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 16.30-17.20 sati istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su izvršili pretres objekta koje koristi 26 godišnji R.M. iz Novog Grada kojim su pronašli i izuzeli predmete koji potiču iz kd“Teške krađe“ na štetu obitelji Lubina iz Vrbovca. Nakon pretresa u 18.15 sati istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Odžak su lišili slobode korisnika objekta protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.03.2020. godine u 16.30 sati Tužilaštvo Županije Posavske je produžilo trajanje mjere zadržavanja, za još 24 sata, za lišenog slobode 26 godišnjeg R.M. iz Novog Grada koji je smješten u prostorije za boravak osoba lišenih slobode u PS Odžak.

  -dana 05.03.2020 godine u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Nasilničkog ponašanja“ izvršenog 27.02.2020. godine od strane 24 godišnjeg E.H. iz Orašja protiv koga će dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Teške tjelesne ozljede“ izvršenog 11.02.2020 godine. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu neprimjerenog ponašanja starije muške osobe prema malodobnici iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati patrola PS Orašje je tijekom asistencije Centru za socijalni rad Orašje u postupanju prema 63 godišnjem D.P. iz Tolise imenovanog zbog narušavanja jrim lišila slobode i zadržala. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvojice Mahalaca. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 53 godišnjeg K.Ž iz Donje Mahale.

  -istog dana u 14.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica dvojice Grebničana. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -dana 06.03.2020. godine u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M1.8 u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv-a da je do nezgode došlo zbog ne držanja dovoljnog razmaka između vozila te će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 01.00 sati u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 12.20 sati u XIV ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.00 sati patrola PS Orašje je obavila informativni razgovor sa prijavljenim 31 godišnjim M.B. iz Ugljare koga su upozorili na ponašanje.

  -dana 08.03.2020. godine u 03.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u II. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili euoropsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Pervanović iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uzurpiranja prostora parkirališta trgovačkog centra „City inn„ u Orašju od strane 43 godišnjeg Šešuma iz Brčkog koji je upozoren na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 02.-08.03.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __6__prijava kaznenih djela, različitih sadržaja.
  __4__prijave prometnih nezgoda uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja jrim.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __7__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 02.-08.03.2020. godine smo zaprimili sveukupno__18__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti