Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 02.-08.05.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 02.05.2016 godine u  22.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja motocikla marke Suzuki  vlasništvo 54 godišnje Mijatovićke iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati se u Prudu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će sukladno težini povreda sudionika protiv odgovornog za istu nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.05.2016 godine u 00.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu  tragova boravka NN osobe u dvorištu obitelji Lukač u Baziku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom  predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razbijanja prozora na obiteljskoj kući u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu lišila slobode 66 godišnjeg M.V. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.55 sati se  na magistralnoj cesti u Gornjem Svilaju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao  19 godišnji Pudić iz Donjih Andrijevaca  RH protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.40 sati se  na križanju Domobranske i ulice Alojzija Stepinca u Boku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl.Očevidom je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 32 godišnji Marković iz  Matića protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.40 sati službenici policije PS Orašje su zbog osnova sumnje da su izvršili  KD Krađe lišili slobode 2 muške osobe  protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.05.2016 godine u 22.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  provale u obiteljsku kuću  u XXXIV ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.45 sati se  u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovala 20 godišnja Župarićka  iz Vodovica protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.30 sati se na Graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan komibus.Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu  nepropisnim  obilaženjem uzrokovao 57 godišnji A.B. iz  Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.05 sati se u ulici Sv.Ane u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda  u kojoj je sudjelovalo jedno pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 18 godišnji I.K. iz  Domaljevca protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.05.2016 godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nanošenja lakših  povreda 31 godišnjoj M.S.  iz Orašja.O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je imenovanoj povrede 22.04.2016 godine nanijela Maksimovićka iz Brčkog  protiv koje će  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.05 sati PU Odžak je zaprimila prijavu oštećenja dvorišne ograde vlasništvo obitelji  Zahirović  u  Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te otpočela mjere potrage za  nesavjesnim vozačem protiv  koga će nakon utvrđivanja identiteta  biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.05.2016 godine u 16.00 sati se u dvorištu obiteljske kuće u ulic Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke  i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.05.2016 godine  u  00.20 sati  patrola PS Orašje je u izvršenju KD  zatekla 26 godišnjeg Oršolića iz Tolise  koji je lišen slobode i zadržan.Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.Koristim priliku  pohvaliti rad patrole PS Orašje u smislu  otkrivanja izvršitelja kaznenih djela.

  -dana 08.05.2016 godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu sprečavanja odvijanja prometa   u ulici bana Jelačića  u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je jrim narušio  52 godišnji O.M. iz Matića  koji je lišen slobode i zadržan  do istrežnjenja. Protiv navedenog  će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 02.-08.05.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane  „Krađe“.                                       

  __8___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __1___prijavu narušavanja JriM.

  __2___prijave ostalih događanja. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 02.-08.05.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___16 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .

         

                                                                                                                                                                                                                                                                                       GLASNOGOVORNIK

  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti