Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 02.-08.09.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 03.09.2019 godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su zaprimili informaciju o nezakonitoj sječi šume na lokalitetu „Jasenici“ u MZ Osječak. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode spoznaje na licu mjesta zatekla 2 muške osobe u izvršenju radnje utovara posječenog drveta i bez propisane dokumentacije za sječu drveta. O istom je upoznat šumar šumarije Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.09.2019. godine u 20.40 sati službenik PS Orašje je u prometu u XVI ulici u Orašju u alkoholiziranom stanju zatekao 62 godišnjeg J.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.09.2019 godine u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 11.30 sati u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Vozači su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.09.2019 godine u 01.25 sati patrola prometne policije PU Orašje je prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 39 godišnjeg Čekića iz Donjih Srnica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.09.2019 godine istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su operativnim radom na terenu spoznali da se u Novom Gradu vrši nezakonita sječa šume da bi 06.09.2019 godine konačno utvrdili da je navedeno kazneno djelo izvršio 48 godišnji J.M. iz Donje Dubice protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu verbalnog napada i vrijeđanja u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim narušio 66 godišnjak sa inicijalima E.O. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.09.2019 godine u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 12.45 sati na skretanju za BP „AGS“ kod semafora. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana  službenici PU Orašje su postupali po „Planu  mjera i aktivnosti  povodom manifestacije“Večer Hercegovine  u Posavini „ i 24 dana Hrvatskog filma“Orašje što protiče bez incidenata.

  -dana 07.09.2019 godine patrola PS Orašje je utvrdila prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta „Kod dva pobre“ „ koji se nalazi u sklopu stadiona „Goal“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje

  -dana 08.09.2019 godine u 21.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 44 godišnjem M.T. iz Oštre Luke koji je povrede zadobio na stadionu u Donjem Svilaju nakon odigravanja nogometne utakmice u Donjem Svilaju. Povrijeđeni je upućen na dalje postupanje u Županijsku bolnicu u Orašju o čemu su upoznati službenici PS Odžak koji će protiv izvršitelja kaznenog djela sukladno težini povreda navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj u kojoj je sudjelovalo jedno NN vozilo i biciklista76 godišnja R.M. iz Donje Mahale koja je u nezgodi zadobila lakše tjelesne povrede sa mogućnošću prelaska u teške. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je ubrzo pronašla nesavjesnog vozača dostavnog vozila 23 godišnjaka sa inicijalima J.Ž. iz Boka koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će sukladno težini povreda i ne pružanja pomoći povrijeđenoj osobi biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 08/09.09.2019 godine u vremenu od 07.00-07.00 sati službenici PU Orašje su postupali po Planu mjera i aktivnosti povodom manifestacije „ 24 dani Hrvatskog filma“Orašje što protiče bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 02.-08.09.2019 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivane šumske krađe.
  __3__prijave prometnih nezgoda ,uzrokovanih na različite načine.
  __1__prijavu narušavanja JRiM koji je narušen vrijeđanjem.
  __2__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __3__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda ,tj. u vremenu od 02.-08.09.2019 godine smo zaprimili sveukupno _12_ prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. ing. prometa

       
  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti