Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 03.05.-09.05.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 03.05.2021. godine u 14.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja tmv vlasništvo obitelji Zahirović smješteno na Graničnom prijelazu Šamac. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.20 sati patrola PS Domaljevac-Šamac je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 59 godišnjeg F.M. iz Dervente protiv koga je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i XII. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj su 3 osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 45 godišnji A.DŽ. iz Brčkog protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulice 104. brigade HVO-a i Frankopanske u Domaljevcu u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.05.2021. godine u 14.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu uništavanja usjeva na prostorima MZ Novo Selo od strane domaćih životinja vlasništvo 56 godišnjeg M.A. iz Novog Sela protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 47 godišnjeg M.M. iz Matića protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 50 godišnjeg A.S. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Matićima 28.04.2021. godine u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na GP Šamac 03.05.2021. godine u 16.45 sati. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 05.05.2021. godine u 00.15 sati patrola prometne policije PU Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla pmv u kome su se nalazile 2 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.30 sati patrola prometne policije PU Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 45 godišnjeg E.M. iz Ćojluka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 05.05.2021. godine u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenog parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.15 sati službenici Federalne uprave Civilne zaštite su u rijeci Savi u naselju Zorice pronašli beživotno tijelo nestale osobe 85 godišnjeg S.B. iz Gornje Dubice o čemu je upoznat dežurni mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.05.2021. godine u 11.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD “Računalne prijevare“ na štetu poduzeća „Pims“ iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.45 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 28 godišnjeg A.S. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla i 32 godišnjaka sa inicijalima A.E. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.05 sati ista patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 2 osobe iz Vojskove protiv kojih je provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u kružnom toku u blizini trgovačkog centra “Bingo“ u Odžaku u kojoj je sudjelovao biciklista koji je u nezgodi zadobio tjelesne povrede i nn vozač pmv koji se udaljio sa lice mjesta ne ukazavši pomoć povrijeđenoj osobi. Operativnim radom policijski službenici su utvrdili identitet nesavjesnog vozača 32 gopdišnje M.D. iz Odžaka protiv koje će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09-13.00 sati pripadnici PU Odžak su provodili lokalnu akciju pojačane kontrole prometa tijekom koje su kontrolirali 54 vozila,izdali 3 prekršajna naloga, izvršili 7 provjera identiteta NN osoba, iz prometa isključili 1 vozača i 1 vozilo te pregledali 13 vozila. Koristim priliku pohvaliti angažman angažiranih u akciji i zahvaliti se kontroliranim sudionicima u akciji na korektnom ponašanju.

  -istog dana u 10.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 10.10 sati na parkiralištu trgovačkog centra „Bingo“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 12.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici 14 Aprila u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprostavljenu braću.

  -dana 06.05.2021. godine u 20.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je protiv prekršitelja jrim 24 godišnjeg J.P. iz Grebnica proveo prekršajni postupak.

  -dana 07.05.2021. godine u 23.25 sati patrola PS Orašje je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 19 godišnjaka sa inicijalima A.I. iz Vidovica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola Ps Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 2 muške osobe iz Gornjeg Svilaja protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III. ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.05.2021. godine u 23.40 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 31 godišnjeg A.R. iz Odžaka protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -dana 09.05.2021. godine u 00.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara na pomoćnog objektu vlasništvo obitelji Đukić iz Domaljevca. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Domaljevac-Šamac koji su lokalizirali požar i poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.40 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 39 godišnjeg D.Š. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.05.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __3__prijave kaznenih djela.
  __8__prijava prometnih nezgoda.
  __14__prijava narušavanja jrim, koji je najčešće narušen kršenjem odredbe o zabrani kretanja.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske. Te smo organizirali__910__različitu aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 563 nadzora mjere samoizolacije koja nije u potpunosti ispoštivana od strane 1 osobe i 331 obilaska ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata od strane 16 osoba protiv koje je proveden prekršajni postupak te smo proveli 0 od ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera, upozorili 0 osoba zbog ne nošenja zaštitne maske.
  Zaprimili smo__4__prijave ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 03.-09.05.2021. godine smo zaprimili sveukupno__29__prijava građana te organizirali__910__aktivnost policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti