Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 03.-09.02.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 03.02.2020. godine u 16.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novca iz bankomata „Sberbanke„ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana službenici PU Odžak su došli do informacije o otuđenju 12 panela metalne ograde vlasništvo poduzeća „Euroasfalt“ smještenih na VC koridoru. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Baotić iz Rosulja, RH. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 01.02.2020. godine u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 03.47 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 5 migranata iz Iraka na cesti u MZ Vrbovac. O istom je upoznat nadležni inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.02.2020. godine u 22.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu zaticanja 7 migranata ispred kuće u Donjem Svilaju među kojima se nalazilo i jedno malodobno dijete. O istom je upoznat nadležni inspektorat Ureda za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.02.2020. godine u 18.50 sat PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Novom Selu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan 16 godišnji pješak. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda pješaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.02.2020 godine u 22.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu vrijeđanja i omalovažavanja te ometanja u vršenju poslova policijskih službenika od strane 54 godišnjeg A.H. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.02.202 godine u 16.25 sati patrola PS Odžak je u narušavanju jrim zatekla 59 godišnjeg F.K. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.25 sati se na križanju XI. i XII. ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 34 godišnja Bjelobrvićka iz Donje Mahale protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 06.02.2020 godine u 22.30 sati u Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.02.2020. godine u 09.30 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u Matićima zatekla 45 godišnju Šečićku iz Prutača protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.10 sati istražitelj Federalne uprave policije je temeljem naredbe Županijskog suda u nazočnosti pripadnika MUP-a izvršio pretres bankomata „Sberbanke“ smještenog u III. ulici u Orašju.

  -istog dana u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja gostiju u ugostiteljskom objektu „Olimpik“ u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je vlasnika i goste u alkoholiziranom stanju uznemiravao 42 godišnji M.K. iz Boka koga su upozorili na ponašanje.

  -dana 09.02.2020 godine u u 04.20 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat. „RR“ u Donjoj Mahaloj o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Teške krađe u pokušaju“u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.02.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela, prijavljena su kd „krađe“.
  __5__prijava prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja jrim koji je ponovno narušen i prosjačenjem.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __2__prijave zatečenih 12 migranata na području Županije Posavske.
  __3__prijave ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 03.-09-02.2020. godine smo zaprimili sveukupno__16__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti