Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 03.-09.06.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 03.06.2019. godine u 19.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ugriza psa lutalice Prvoj ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su radeći na rasvjetljavanju prijavljenog kd „krađe“ iz vjerskog objekta „Turbe„ u Odžaku utvrdili da je navedeno kd izvršio 24 godišnji A.M. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 04.06.2019. godine u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica oko međe susjeda u Domobranskoj ulici u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede upozorila na ponašanje.

  -dana 05.06.2019. godine u 02.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jRim fizičkim obračunom u Prvoj ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su u narušavanju jrim sudjelovale 2 muške osobe u alkoholiziranom stanju a da je lakše povrede u tuči zadobio 26 godišnji M.D. iz Orašja. Patrola je zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kd lišila slobode drugog sudionika u tuči 21 godišnjeg T.P. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom ispred Županijske bolnice od strane 28 godišnjeg E.H. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 05.06.2019. godine u vremenu od 10.15-10.50 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje službenici MUP-a su izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih prostorija koje koristi 35 godišnji A.K. iz Oštre Luke.

  -istog dana u 14.40 satipatrola PS Orašje je u prosjačenju u neposrednoj blizini trgovačkog centra „City inn“ u Orašju zatekla 2 ženske osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 77 godišnje N.K. iz Boka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u 07.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Oršolić iz Orašja. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.06.2019. godine u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska ratne tehnike u šumi na Dusinama. O istom je upoznata Civilna zaštita Općine Orašje čiji će službenici poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 21 godišnjeg T.P. iz Orašja od strane 2 muške osobe iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 24 godišnjeg E.K. iz Orašja dok izvjesnog A.D. nisu tijekom smjene pronašli ali će dovršiti započete mjere i radnje po zaprimljenoj prijavi.

  -dana 07.06.2019. godine u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći lakše povrijeđenom štićeniku Kazneno popravnog zavoda Orašje 27 godišnjem E.N. iz Orašja kome je po njegovoj izjavi povrede dana 06.06.2019. godine nanio izvjesni M.T. protiv koga će službenici PS Orašje sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u Ulici Redže Porobića u blizini kružnog toka prema Modriči a u kojo su sudjelovala 2 pmv od kojih je jedno vozilo nakon kontakta retrovizorima napustilo lice mjesta a da sa drugim vozačem nije razmijenio podatke niti popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića kod Hanki. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je do iste došlo prilikom izvođenja radnji vozilom, skretanja i preticanja. Nakon obavljenog očevida patrola protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda sudionika poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Banovića–Lucić iz Domaljevca. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje navedenog 43 godišnjeg Lucića.

  -istog dana u vremenu od 12-13.00 sati službenici PU Odžak su vršili osiguranje i pratnju biciklijade učenika razredne nastave u Odžaku.

  -dana 08.06.2019. godine u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom 28 godišnjem N.D. iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedenom povrede nanio 45 godišnjak sa inicijalima J.D. iz Tolise protiv koga će sukladno težini povreda imenovanog biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja u centru sela Tolisa. O istom je upoznata patrola Ps Orašje koja je utvrdila da je jrim narušio 57 godišnji I.D. iz Tolise od koga je patrola privremeno oduzela zračnu pušku a koji je istu pritom vrijeđao i omalovažavao. Imenovani je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv njega će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 70 godišnju M.B. iz Orašja.

  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja bukom motociklom ispred ug.objekta „RR“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 28 godišnjeg I.Ž. iz Donje Mahale.

  -dana 09.06.2019. godine u 22.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja gospodarske zgrade vl. Obitelji Kobaš iz Grebnica eksplozijom nepoznate naprave. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.50 sati se u ulici Ivana Mažuranića u Vidovicama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.06.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenog djela, najčešće su prijavljivana kd“Nanošenja lakših povreda„.
  __3__prijave prometnih nezgoda, uzrokovanih na različite načine.
  __3__prijave narušavanja JRiM, koji je ponovno narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __12__prijava ostalih događanja. Zaprimljene su prijave različitih sadržaja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 03.-09.06.2019. godine smo zaprimili sveukupno__22__prijave za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati relativno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti