Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 03.-09..07.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 03.07.2017 godine u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u blizini poduzeća „Badžo“ u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv Đurić iz Županje protiv koga je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 15.45 sati se na GP Domaljevac-Šamac dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedan autobus. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom,skretanje u lijevu stranu“uzrokovao vozač autobusa 55 godišnji Ogić iz Kreševa protiv koga je proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica dvojice Bernatovića iz Donje Mahale a u svezi tretiranja poljoprivredne kulture na njivi koja se graniči sa voćnjakom prijavitelja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je starijeg Bernatovića upozorio na ponašanje.
  -dana 04.07.2017 godine u vremenu od 11.15-13.20 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje službenici krim policije PU Odžak su izvršili pretres porodičnih kuća i pratećih objekata te vozila koje koriste dvojica osumnjičenika da su izvršili KD“ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih sredstava“. Tijekom pretresa su pronađeni traženi predmeti koji potvrđuju sumnju na izvršenja KD te su navedeni vlasnici,korisnici pozvani u PU Odžak u svojstvu osumnjičenika protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu gubitka skupocjenog mobilnog aparata vlasništvo 18 godišnjeg I.L. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog parfema iz trgovine „DM“ koja se nalazi u sklopu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 21 godišnjeg M.G. iz Kladara na lokaciji „Šibovače „ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je fizički napad izvršio i JRiM narušio 26 godišnji B.B. iz Gornjih Kladara protiv koga će provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 23.15 sati službenici prometne policije PU Odžak su putem društvenih mreža uočili vrijeđanje i omalovažavanje OSO od strane 19 godišnjeg J.M. iz Posavske Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu „Tifany“ u V ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su jrim narušili 41 godišnji O.P. iz Tolise i 22 godišnja E.P. iz Orašja protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila oko 12.00 sati u blizini trgovačkog centra „City inn“ u Orašju. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -dana 06.07.2017 godine u vremenu od 09.-12.00 sati službenici policije PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“ Orašje na „Velikoj tržnici“ u Orašju što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 09.30-10.30 sati službenici PU Odžak su vršili regulaciju prometa i pratnju mimohoda ulicama Odžaka povodom održavanja „Sjećanja na genocid u Srebrenici“.
  -istog dana u 14.45 i u 19.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Mlake“ na dijelu između Matića i Čović Polja što su pripadnici Vatrogasnog društva Matići stavili pod kontrolu te nije nastupila materijalna šteta na susjednim parcelama.
  -dana 07.07.2017 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja ključeva od stana i lokala „S-8“ u Matićima od strane uposlenice u lokalu 19 godišnje Varcakovićke iz Brčkog. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.00 sati se u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i u kojoj su 2 osobe zadobile tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv vozača 21 godišnjeg Arlovića iz Oštre Luke sukladno težini povreda putnika poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 09.10 sati vatrogasci DVD Matići su prijavili izazivanje i lokaliziranje požara na njivama zv.“Bilježine“ u Matićima .
  -istog dana u vremenu od 23-02.00 sati službenici policije PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.
  -istog dana u 23.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 23.00 sata na križanju VIII i IX ulice u Orašju. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -dana 08.07.2017 godine u 02.15 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno NN pmv i neregistrirani motocikl. U istoj nezgodi je sudjelovao vozač motocikla 30 godišnji S.S. iz Tuzle protiv koga će zbog sudjelovanja u prometu neregistriranim motociklom biti poduzete zakonom predviđene mjere dok je patrola otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem NN pmv koji se udaljio sa lica mjesta ne ukazavši pomoć povrijeđenom vozaču motocikla. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 21.33 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Nasilje u obitelji“ u Matićima. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je izvršitelja lišila slobode i zadržala do istrežnjenja kao i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će protiv izvršitelja 39 godišnjeg O.M. iz Tolise sukladno težini povreda supruge i punca navedenog poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 07.40 sati se na GP u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno izvodeći radnju vozilom“promjenu prometne trake“ uzrokovao 51 godišnji Zejčirović iz Ratkovića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 11.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu suicida 79 godišnjeg Barukčića iz Novog Sela. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe hrastovog trupca vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise a sa lokaliteta“Babine“ u Tolisi . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 14.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi teško povrijeđenom biciklisti 46 godišnjem Grgiću iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 22.03 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u VII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 51 godišnjeg muškog sudionika u razmiricama.
  -dana 09.07.2017 godine u 02.25 sati PS Odžak je zaprimila razmirica u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je muškarac sa inicijalima H.M. iz Odžaka otvorenom šakom u predio lica zapucao 28 godišnju A.V. iz Novog Grada . Protiv navedenog će sukladno težini povreda imenovane biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 22.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Ugljari. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vrijeđanjem i omalovažavanjem od strane 28 godišnjeg E.P. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 23.15 sati PS orašje j e zaprimila prijavu narušavanja JRiM fizičkim obračunom 2 ženske osobe . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv 19 godišnje R.H. iz Draganovaca provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 23.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM na križanju Sportske i Školske ulice u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog alkoholiziranosti lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 25 godišnjeg M.K. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 11.00 sati vatrogasci DVD-a Matići su prijavili izazivanje požara na njivama zvane „Nameti“ u Matićima koji su lokalizirali.
  -istog dana u 16.20 sati PS Orašje je zaprimilo prijavu izazivanja požara na parceli žita vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale na lokalitetu „Burimski kanal“ u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje kao i vatrogasci DVD-a Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na lokalitetu Jožina Vikendica što su pripadnici DVD-a Tolisa stavili pod nadzor.
  -dana 10.07.2017 godine patrola PS orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Emina“ u Orašju o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.07.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __8___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda.
  __8___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __6___prijava narušavanja JriM koji je najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem.
  __12___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivani izazvani požari na strnjacima. Iz tog razloga molimo za više pažnje one koji imaju potrebu paljenja korova i strnjaka i upozoravamo da stručnjaci za poljoprivredu smatraju da je navedeno ponašanje štetno za samo tlo. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 03.-09.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno _34 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske što ne možemo smatramo u potpunosti sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti