Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 03.-09.09.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 03.09.2018 godine u 09.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela nasilja u obitelji u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja kaznenog djela 61 godišnjeg H.K. iz Orašja  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo  obitelji Zrakić  iz Osječka  a sa lokaliteta „Jasenici“ u Osječku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.25 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je u alkoholiziranom stanju ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 34 godišnjakinja  iz Kostrča koja je lišena slobode i zadržana do istrežnjenja. Protiv navedene je proveden prekršajni postupak.

  -dana 04.09.2018 godine u 14.40 sati se  u ulici Bana Jelačića u Vidovicama dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan biciklista i jedan vozač mopeda. U istoj nezgodi  je vozač bicikla 53 godišnja Ivkićka zadobila teške tjelesne povrede. Očevidom patrole prometne policije  je utvrđeno da je istu nezgodu  povrijeđena i uzrokovala nepropisno izvedenom radnjom vozilom,skretanjem“ a da se prethodno nije uvjerila da tom radnjom ne ometa druge sudionike u prometu. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.50 sati se na regionalnoj cesti u Vrbovcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 05.09.2018 godine u 17.45 sati se na magistralnoj cesti M1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet  sa benzinske pumpe“AGS“ uzrokovao 52 godišnji A.S. iz  Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 06.09.2018 godine u 09.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novca iz torbice vlasništvo 54 godišnje Dominkovićke iz Tolise koje se dogodilo  05.09.2018 godine tijekom boravka u cvjećarnici „Lela“  u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novčanika sa većom količinom novca  i osobnih isprava vlasništvo 66 godišnjeg Đurkovića  iz Orašja a koje se dogodilo  na robnoj tržnici u Orašju . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09-12.00 sati službenik policijePS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima na gradskoj tržnici u Orašju  što je proteklo bez incidenata.

  -dana 07.09.2018 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja stakla na obiteljskoj kući u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je izvršitelja djela S.P. iz Boka upozorio na ponašanje.

  -istog dana službenici policije su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje tijekom koga su zatekli potpunu primjenu kod svih objekata na čemu želimo zahvaliti vlasnicima objekata.

  -dana 08.09.2018 godine u 11.13 sati se  u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i parkirano  pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu Doma Zdravlja  Odžak o pružanju pomoći  sudioniku kickboxing turnira koji se održavao u sportskoj dvorani u Odžaku a koji je  na žalost oko 16.00 sati preminuo u  bolnici u Slavonskom Brodu. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 09.09.2018 godine u 22.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u obliku tuče u ulici XV Majevičke brigade u Odžaku u kojoj je 38 godišnji Grgić zadobio lakše ozlijede. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv izvršitelja kaznenog djela nanošenja povreda ,50 godišnjeg U.D. iz Srnave ,sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 27.08.-03.09.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __5__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „Krađe“.

  __5__prijava prometnih nezgoda, uglavnom uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom .

  __0__prijava narušavanja JRiM.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __4__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 27.08.-03.09.2018 godine smo zaprimili sveukupno  __15__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prmeta

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti