Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 03.-09.10.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 03.10.2016 godine kriminalistička služba PU Odžak je zaprimila informaciju o  uzgoju biljke indijske konoplje   u Vojskovi. O istom je upoznat Općinski sud u Orašju koji je izdao  naredbu za pretres obiteljske kuće i posjeda koji koristi 39 godišnji M.B. iz Vojskove kojim je pronađena veća količina zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Protiv imenovanog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Nasilja u obitelji“ u Podliparskoj ulici u Vidovicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 45 godišnjeg G.K.iz Vidovica protiv koga će biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 01.10.2016 godine ispred trgovačkog centra Maxi“ u VIII ulici u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv a sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03/04.10.2016 godine  u vremenu od 22-00.30 sati službenik policije PS Orašje je pružao asistenciju djelatnicima  Županijske Bolnice u obliku pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju  u Tuzlu što je  proteklo bez incidenata.

  -dana  04.10.2016 godine u 10.35 sati se na lokalnoj cesti u Vidovicama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu  od 11.35-12.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su vršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi  lišeni slobode 45 godišnji G.K. iz Vidovica.

  -istog dana u 14.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo 36 godišnjeg Jurkića  iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem koji je uzrokovao navedenu štetu.

  -istog dana u 17.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na  obiteljskoj kući i pratećim objektima vlasništvo obitelji Pranjić u  ulici Bana Jelačića u Donjoj Mahaloj koji se proširio i na dvorišnu zgradu susjeda koji  se trenutačno nalazi u inozemstvu. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Orašja ,Donje Mahale,Vidovica,Matića i Tolise  koji su požar lokalizirali kao dežurni istražitelj kriminalističke policije koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 04/05.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su osiguravali prostorije općine Orašje  u kojima se nalazi glasački materijal.

  -dana 05.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 05.10.2016 godine u 09.25 sati se na križanju II i VIII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv .O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu  ne poštivanjem prednosti prolaska uzrokovao 22 godišnji Čović  iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda drugih sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.25 sati se na magistralnoj cesti M 1.8  u blizini deponije na  Dusinama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom ,skretanje u lijevu stranu“ uzrokovao 49 godišnji Isić iz Gradačca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom pješaku. O istom je  upoznata patrola prometne policije koja će sukladno težini povreda pješakinje protiv odgovornog za nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 05/06.10.2016 godine od 16.00-07.30 sati policijski službenici PS Orašje su osiguravali prostoriju općine Orašje u kojoj je smješten  glasački materijal.

  -dana 06.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su ponovno utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana 06.10.2016 godine u 14.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale  u 3 obiteljske kuće u Donjoj Dubici u zaseoku Papučija. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije  PU Odžak koji je obavio očevide produženog  kd“Teške krađe“ te otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana se na lokalnoj cesti u Novom Gradu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je nakon obavljenog očevida protiv sudionika zbog nepropisnog mimoilaženja pokrenula prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.25 sati se na magistralnoj cesti M 1.8  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06/07.10.2016 godine u vremenu  od 16-07.30 sati službenici policije PS Orašje su vršili osiguranje glasačkog materijala u zgradi općine Orašje.

  -dana 07.10.2016 godine  službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -dana 07.10.2016 godine u 21.15 sati prometni policajci Pu Orašje su uočili da se na magistralnoj cesti M 1.8 kod „Djurića šume“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznat lovočuvar lovačkog društva „Sava“ Orašje  koji je preuzeo pregaženu divljač i patrola prometne policije koja  je  poduzela zakonom predviđene mjere,

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja optičkog kabla  u neposrednoj blizini BP“Marijus“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje  koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Kočićka-Memiševićka u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljene upozorila na ponašanje.

  -dana 07/08.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su osiguravali  glasački materijal u zgradi općine Orašje.

  -dana 08.10.2016 godine u 11.50 sati se na regionalnoj cesti R 464  u Novom Selu dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  motociklom prije sticanja prava na upravljanje  uzrokovao  17 godišnjak iz Pruda protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07-09.15 sati jedinica za podršku MUP-a je vršila pratnju  izbornog materijala  na relaciji Orašje-Lepnica što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 13.55 sati se na parkiralištu poduzeća“Badžo“ u Ugljari dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 09.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.

  -istog dana u 16.55 sati PS Orašje je zaprimila poziva za nazočnost na osiguranju nogometne utakmice u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim vrijeđanjem i omalovažavanje OSO narušio 33 godišnji D.Ž. iz Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 3 muške osobe u  IV  ulici  u Orašju. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 31 godišnjeg Osmanbašića  iz Brčkog.

  -istog dana u 16.20 sati  PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prekida nogometne utakmice  u Domaljevcu. O istom je  upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.10.2016 godine službenici policije PS Orašje su utvrdili poštivanje uredbe o radnom vremenu ug.,objekata na području općine Orašje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 03.-09.10.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela.                                                                                                     

  __10___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __1___prijavu narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __18___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana osiguranja glasačkog materijala i nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 03.-09.10.2016 godine smo zaprimili sveukupno    ___32 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

                                                                                                                                                                                                                    

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti