Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 03.-09.12.2018. godine

  Najčitanije

  Dana 03.12.2018 godine u 09.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 49 godišnjem  M.Z. iz  Hodžića. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je navedeni povrede zadobio prilikom pada sa skele  na gradilištu mosta preko rijeke Save u Donjem Svilaju i da su povrede opasne po život. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije i nadležni inspektori rada i zaštite na radu Županijske uprave za inspekcijske poslove kao i dežurni tužitelj  koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -dana 04.12.2018 godine u 09.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u  ulici Stjepana Radića  u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao vozač pmv 40 godišnji M.D. iz Domaljevca   protiv koga će sukladno težini povreda bicikliste biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju u Kostrču zatekla 22 godišnju Suljićku  iz Gradačca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak. Koristim priliku  pohvaliti rad patrole na ovom prekršaju a pozivam i ostale da u skladu sa raspoloživim vremenom  u smjenama posjete i Granični prijelaz Orašje  gdje se najviše skupljaju prosjaci i stvaraju lošu sliku o zemlji  u koju se ulazi  -izlazi.

  -dana 05.12.2018 godine u 10.35 sati se u ulici Kemala Hadžiefendića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda bicikliste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.00 sati se na križanju magistralne ceste M 1.8 i lokalne ceste za Draganovce dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 48 godišnji Z.K. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.10 sati se na križanju lokalne ceste i magistralne ceste M 1 .8 ponovno dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i više pasa lutalica. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.12.2018 godine u 13.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRim u ug.objektu „Zirich“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da su jrim verbalnim a potom i fizičkim sukobom narušili 47 godišnji J.M. iz Novog Grada i 31 godišnja D.E. iz Odžaka protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici policije MUP-a su provodili županijsku akciju pojačane kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla L.P. iz Odžaka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.12.2018 godine u 02,35 sati patrola PS Orašje je tijekom nadzora nad provedbom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje oko 02,35 sati zatekla u prekoračenju dopuštenog radnog vremena ug.objekat „RR“ u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na dalje postupanje.

  -istog dana 07.12.2018 godine u 08.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Prijevare“ na štetu obitelji Terzić iz Odžaka O istom je upoznat dežurni istražitelj  kriminalističke policije PU Odžak koji će protiv izvršitelja kd“ djelatnika „Elektre „ Odžak sa inicijalima   N.K.  poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.12.2018 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 23.34 sati PU Odžak je zaprimila prijavu kaznenog djela“Nanošenja teški tjelesnih povreda“ u tuči koja se dogodila u  restoranu „Titanik“  u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će protiv odgovornih  sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.20 sati se u Filipovića ulici u Boku dogodila prometa nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 23 godišnjI O.M.  iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.20 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  na graničnom prijelazu Orašje zatekla 22 godišnje Suljićku iz Gradačca i  Šećićku iz Orašja  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.  Ponovno koristim priliku pohvaliti rad patrole na ovim prekršajima i pozivam i ostale  kolege da im se priključe kako bi ulaz u BiH ličio na ulaz u državu  obzirom da dolaze blagdani , povećanje količine prometa na graničnim prijelazima i naravno da će gosti  u BiH sa sobom ponijeti različite utiske o samom graničnom prijelazu i državi u koju ulaze.

  -dana 09.12.2018 godine u 19.45 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Orašje prilikom praćenja  psihički bolesne osobe  do Doma zdravlja Orašje što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 03.-09.12.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

  __5__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  .

  __3__prijave narušavanja JRiM , koji je najčešće narušen prosjačenjem.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __5__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 03.-09.12.2018 godine smo zaprimili tek   __16__   prijava    za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas .

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti