Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 04.-10.04.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 04.04.2016 godine u 11.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja  osobnog vozila marke VW-Cady“ ispred ug.objekta „Dinamo“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je  oko 11.50 sati  pronašla navedeno vozilo  i otpočela potragu za izvršiteljem i otuđenom  neutvrđenom količinom novca.

  -istog dana u 22.45 sati PS Orašje je  zaprimila prijavu susjedskih razmirica u  Vodeničkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede Damjanoviće upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 08.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu dolaska naoružane muške osobe u centar za socijalni rad u Odžaku. O istome upoznata patrola PS Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog ana u vremenu  od 09.30-13.45 sati službenik policije PS Odžak je pružao asistenciju djelatnicima Doma zdravlja Odžak prilikom praćenja bolesne osobe u bolnicu u Orašju.

  -dana 05.04.2016 godine u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila obavijest da je u prometnoj nezgodi koja se dogodila 12.12.2015 godine  oko 22.00 sati u Tolisi  teške tjelesne povrede zadobio 57 godišnji Pejić iz Tolise.O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu da se 03.04.2016 godine  na parkingu ispred „City in“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prekomjerne upotrebe lijekova u  27 godišnjakinje iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 19.45-22.00 sati službenik PS Odžak je pružao asistenciju  djelatnicima Doma Zdravlja Odžak  prilikom pratnje  bolesne osobe  u Bolnicu u Orašju. Što je proteklo bez incidenata.

  -dana 06.04.2016 godine u 08.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja požara  na  vozilu  na deponiji smeća u Brvniku. O istome je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja dokumentacije 40 godišnje Klaićke iz Donje Mahale. O zaprimljenoj prijavi je sačinjena potvrda  radi izdavanja novih dokumenata.

  -istog dana u vremenu od 16.30-19.00 sati službenici PS Odžak su pružali asistenciju  službenicima Uprave za šume Županije Posavske  prilikom izuzimanja drvene mase  bez dokumentacije što je proteklo bez incidenata.

  -dana 07.04.2016 godine  u 11.45  sati  policijski službenici PS Odžak su u prosjačenju  u Titovoj ulici u Odžaku zatekli  2 ženske osobe iz Modriče  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana PS Domaljevac-Šamac je zaprimila  prijavu obiteljskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 52 godišnjeg  Đukića iz  Domaljevca.

  -istog  dana u  vremenu od 07-12.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom koje su  kontrolirali 40 vozila,izdali 6 prekršajnih naloga, pregledali  15 vozila, izvršili provjere  identiteta za 3 nepoznate osobe, obavili 2 informativna razgovora i sačinili 1 službenu zabilješku. Koristim priliku  zahvaliti kontroliranim sudionica  u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 08.04.2016 godine u 10.55 sati se u Bosanskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 tmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 44 godišnji Salihbašić iz Gračanice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 13.50-19.40 sati službenik policije PS Odžak je pružao asistenciju djelatnicima Doma Zdravlja Odžak  u smislu pratnje psihički oboljele osobe na psihijatriju u Tuzlu.

  -dana 09.04.2016 godine u 07.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja prometne nezgode u XXX ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo parkirano pmv  i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da uzročnik prometne nezgode nije o događaju obavijestio niti policiju niti oštećenog.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela mjere potrage za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.10 sati se na regionalnoj cesti u Donjoj Mahaloj dogodila  prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom uzrokovao  26 godišnji M.M. iz O.Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 10.04.2016 godine u 01.40 sati se na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1.8  u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju  puta uzrokovao 30 godišnji Dervišević  iz Tuzle protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.40 sati se na novoizgrađenoj cesti za Kostrč na križanju Lilići u Ugljari dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 51 godišnji Oršolić iz O. Luke protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati  PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva  iza obiteljske kuće  obitelji Mijić u Grebnicama. O istom je upoznat inspektor za naoružanje MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

              U tijeku izvještajnog  perioda  ,u vremenu od 04.-10.04.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela,prijavljena su KD krađe.                                                    

  __6___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __2___prijave narušavanja JriM,zaprimili smo prijave prosjačenja.

  __11___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane asistencije djelatnicima doma zdravlja u smislu pratnji bolesnih osoba. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 04.-10.04.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___21 __ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .         

                    

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti