Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 04.-10.05.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 04.05.2020. godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja vlasnika ljekarne u Orašju od strane 67 godišnje M.S. iz Banovića. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja 26 godišnjeg M.K. iz Matića od strane 28 godišnjeg D.S. iz Matića koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 04/05.05.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad provedbom mjere samoizolacije 60 osoba na području općine Orašje i 5 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 87 vozila sa 169 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Općine Orašje i 10 vozila sa 21 osobom kojima je određena navedena mjera prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad provedbom mjere samoizolacije 42 osobe koje su u potpunosti poštivale navedenu mjeru, a među inima se zatekao i 1 profesionalni vozač koji se nalazio na službenom putu.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 vozila sa 1 osobom kojoj je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana službenici PU Odžak su u kršenju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekli 2 osobe koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 05.05.2020. godine u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu bratskih razmirica u Domobranskoj ulici u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je upozorio braću u razmiricama.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XVI ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je supruga ove obitelji upozorio na ponašanje.

  -dana 05/06.05.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor provedbe mjere samoizolacije nad 71 osobom na području općine Orašje i 5 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 75 vozila sa 112 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 6 vozila sa 9 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor primjene mjere samoizolacije nad 44 osobe koje su se pridržavale odredbi rješenja među kojima se zatekao i 1 vozač profesionalac koji se nalazio na službenom putu.

  -istog dana službenici prometne policije PU Odžak su izvršili pratnju 2 vozila sa 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana službenici PU Odžak su u kršenju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekli 6 osoba koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 06.05.2020. godine u 19.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom od strane 67 godišnjeg M.L. iz Domaljevca koga je patrola PU Orašje zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO lišila lobode i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je u prometu zatekla na području Tuzle otuđeno pmv marke „VW golf“ kojim je upravljao 32 godišnji S.M. iz Lukavca koji je nakon zaustavljanja vozila pobjegao, a na mjestu suvozača se nalazio 28 godišnji Č.M. iz Lukavca koga je patrola lišila slobode i zadržala. O istom su upoznati pripadnici kriminalističke policije PU Tuzla koji će protiv navedenih poduzeti zakonom predviđene mjere. Koristim priliku pohvaliti rado prometne patrole Pu Odžak na rasvjetljavanju ovako složenih kaznenih djela.

  -dana 06/07.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 73 osobe na području općine Orašje i 11 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 81 vozila sa 249 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 8 vozila sa 42 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjera samoizolacije nad 46 osoba na području općine Odžak koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrola prometne policije Pu Odžak je izvršila pratnju 3 vozila sa 4 osobe kojima je određena samoizolacija prostorom općine Odžak.

  -istog dana patrole Pu Odžak su u kršenju epidemiološko –zaštitnih mjera zatekle 3 osobe koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 07.05.2020. godine u 16.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljske kuće u Kostrču iz kojih su otuđeni razni aparati, a sa dvorišta i pmv marke „Peugeot 406“. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 07.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode na trasi novoizgrađene autoceste VC koridor na lokaciji u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovao 42 godišnji S.N. iz Vukosavlja protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mrkonjićka-Aličković iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Aličkovića.

  -istog dana u 13.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska odbačene ručne bombe na lokaciji uz cestu prema lovačkoj kući sekcije Bok. O istom je upoznat dežurni civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 07./08.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad provedbom mjere samoizolacije 75 osoba na području općine Orašje i 11 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se u potpunosti ponašale sukladno rješenju.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 85 vozila sa 184 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 15 vozila sa 19 osoba kojima određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije nad 50 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja među kontroliranim se zatekao i 1 vozač profesionalac koji se nalazio na službenom putu.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 4 vozila sa 5 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana službenici PU Odžak su ne poštivanju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekli 1 osobu koju su upozorili na ponašanje.

  -dana 08./09.05.2020 godine u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u vikendicu vlasništvo 53 godišnjeg V.D. iz Tolise, a na lokalitetu Vučkovci. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.50 sati PS orašje je zaprimila prijavu provale u još jednu vikendicu na istoj lokaciji a li sada vlasništvo P.D. iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim aparatima i opremom.

  -istog dana u 12.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u svlačionicu NK“Kostrč“. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pomoćnu zgradu vlasništvo obitelji Živković iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Jukić iz Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu djelatnice poljoapoteke u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 60 godišnjeg K.P. iz Boka.

  -istog dana u 13.00 sati službenici PS Orašje su zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kd „teška krađa“ lišili slobode 19 godišnjeg I.K. iz Kostrča protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 08./09.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije nad 81 osobom na području općine Orašje i 15 osoba na području Općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale sukladno rješenju.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 154 vozila sa 320 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 15 vozila sa 20 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostotom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 49 osoba ali i 2 profesionalna vozača koja su se nalazila na službenom putovanju.

  -istog dana patrole prometne policije PU Odžak su izvršile pratnju 6 vozila sa 7 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile nepoštivanje epidemiološko-zaštitnih mjera od strane 6 osoba koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 09.05.2020. godine u 13.00 sati od strane Županijskog tužilaštva produžen je pritvor lišenom slobode 19 godišnjem I.K. iz Kostrča.

  -istog dana u 19.17 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 48 godišnjeg S.M. iz Vrbovca koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 09./10.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 88 osoba na području općine Orašje i 15 osoba na području općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 126 vozila sa 331 osobom kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 11 vozila sa 33 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi mjere samoizolacije 57 osoba koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Odžak su izvršile pratnju 2 vozila sa 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 10.05.2020. godine u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe iz Oštre Luke. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 71 godišnjeg M.K. iz Oštre Luke.

  -istog dana u 13.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji kriminalističke policije PU Orašje su predali na dalje postupanje, 19 godišnjeg I.K. iz Kostrča, lišenog slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više kd “teških krađa“ na području općine Orašje.

  -dana 10./11.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 94 osobe na području općine Orašje i 19 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 51 vozila sa 114 osoba kojima je određena samoizolacija prostorom općine Orašje i 3 vozila sa 7 osoba kojim je određena samoizolacija prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije nad 55 osoba koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrola PU Odžak je u kršenju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekla 1 osobu koju je upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 04.-10.05.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __7__prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane „teške krađe“.
  __1__prijavu prometne nezgode.
  __1__prijavu narušavanja jrim, koji je narušen vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo__21__prijavu izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola__942__osobe koje su se pridržavale odredbi rješenja, 5 vozača se nalazilo na službenom putu.
  Izvršen je__21__nadzor provedbe Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata koja je u potpunosti poštivana.
  Izvršeno je__756__pratnji vozila u kojima su se nalazile 1772 osobe kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršen je__21__nadzor nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica, pri čemu je zatečeno 19 osoba koje nisu poštivala navedenu mjeru zbog čega su upozorene na ponašanje.
  Izvršen je 21 nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godine koja je u potpunosti ispoštivane.
  Zaprimili smo__11__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 04.-10.05.2020. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijavu građana i__812__ različitih aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti