Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 04.-10.07.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 04.07.2016 godine u 12.10 sati se u Brodskoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motokultivator. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila  da je u istoj nezgodi vozač motokultivatora zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za istu nezgodu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati se u  ulici Svete Ane u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan moped  i jedan laki motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u istoj nezgodi sudionici zadobili teške tjelesne povrede a da su vozila  bila neregistrirana i neosigurana.Protiv vozača, sudionika u nezgodi će biti sukladno težini povreda poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.07.2016 godine u 13.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u Matićima. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da su NN izvršitelji provalili u kuću vlasništvo obitelji Mišković iz Matića. Nakon obavljenog očevida  dežurni istražitelj je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim predmetima.

  -istog dana u 15.10 sati službenici prometne policije PU Odžak su došli do spoznaje da je  u prometnoj nezgodi koja se dogodila  04.07.2016 godine  sudjelovao 70 godišnji N.D. iz Odžaka upravljajući neregistriranim i neosiguranim  motokultivatorom. Protiv navedenog će i  sukladno zakonu o obaveznom osiguranju biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.07.2016 godine u 00.15 sati JrIM je u Titovoj ulici u Odžaku vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole prometne policije PU Odžak tijekom kontrole prometa narušio 24 godišnji Alić iz Modričkog Luga protiv  koga su poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.07.2016 godine u 16.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prijetnji upućenih 38 godišnjoj Orkićki iz  Kopanica i 18 godišnjoj Evićki  iz Kostrča. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu  obavila informativni razgovor sa prijaviteljima i  i utvrdila da je prijetnje uputio 19 godišnji M.D. iz   Donje Mahale od koga su privremeno oduzeli  plinski pištolj.Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati  patrola PS Orašje je u prosjačenju  u III Ulici u Orašju zatekla 22 godišnju Ahmetovićku i 26 godišnju  Huseljićku  iz Brčkog  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.07.2016 godine u 18.35 sati se  na križanju XIV ulice i magistralne ceste M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. U istoj nezgodi je vozač motocikla  zadobio teške a vozač i putnik pmv lakše tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida  patrola prometne policije će protiv odgovornog za istu nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.-12.00 sati službenici PU Odžak su osiguravali pratnju  i regulaciju prometa mimohoda“Sjećanje na genocid u Srebrenici, što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 06.07.2016 godine u XXII Ulici u Orašju. U istoj nezgodi su sudjelovala 2 pmv.Sudionice u istoj nezgodi su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.07.2016 godine u 07.55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu krađe glazbenog pojačala marke“Fender“ i provalu u metalnu kasu ureda crkve u Donjem Svilaju i otuđenje neutvrđene količine novca od strane NN izvršitelja a potom i provalu u  crkvu u Posavskoj Mahaloj i  otuđenje  manje količine novca iz metalne kase  ureda ove crkve. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji e poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  stakla na izlozima i ulaznim vratima ug.objekta „Dugme“  u Orašju. O istom je  upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo  mjere potrage za izvršiteljima.

  -istog dana u 15.55 sati se na regionalnoj cesti R 464 u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl.Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao vozač pmv 68 godišnji Leovac  iz Berlina protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 23-03.00 sati pripadnici PU Odžak su provodili  županijsku akciju pojačane kontrole prometa  tijekom koje su:kontrolirali 47 vozila,pregledali ih sveukupno  15.Koristim priliku pohvaliti rad pripadnika PU Odžak i zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -dana 10.07.2016 godine u 02.40 sati jrim je na parkiralištu „Elektrodistribucije „ u II ulici u Orašju  drskim ponašanjem i vrijeđanjem i omalovažavanjem patrole PS Orašje narušio 39 godišnji Čučić  iz Draganovaca  koji je lišen slobode i zadržan.protiv imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 04.-10.07.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane teške krađe.                                  

  __5___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __4___prijave narušavanja JriM,koji je najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem.

   __2___prijavu ostalih događanja  . Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 04.-10.07.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___15 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  . 

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti