Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 04.-10.09.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 04.09.2017 godine u 20.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala do istrežnjenja prekršitelja jrim 41 godišnjeg K.P. iz Ugljare  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći povrijeđenom vozaču mopeda. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je navedeni povrede zadobio u prometnoj nezgodi   u Titovoj ulici u Odžaku a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao vozač pmv 48 godišnji J.M. iz  iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.40 sati se  na reg. cesti R 463 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 22 godišnji S.T.  iz Orašja  koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.00 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja rasvjetnog stuba u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 05.09.2017 godine u 00.15 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom kontrole prometa u alkoholiziranom stanju narušio 37 godišnji A.H.  iz Gornje Jošanice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  – istog dana 05.09.2017 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo 35 godišnje M.K. iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenim aparatom.

  -istog dana u 16.12 sati se  u ulici Ive Andrića u Tolisi dogodila prometna nezgoda koju je prevozeći neosigurani ,nepričvršćeni teren na tmv, uzrokovao vozač tmv 56 godišnji Halilkanović  iz Rajske protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u   V ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 44 godišnjaka sa inicijalima A.I. iz Orašja.

  -dana 06.09.2017 godine u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog psa, pasmine Akita-japanski špic, vlasništvo 56 godišnjeg Čolića iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.09.2017 godine u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica  u izvanbračnoj zajednici  u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 27 godišnjeg A.F. iz Grebnica.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja  podzemnih dalekovoda Elektroprivrede HB u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj.  O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su oštećenje nastala tijekom izvođenja radova  od strane poduzeća koje izvodi radove vodovoda i odvodnje  području Općine Orašje.

  -istog dana  u vremenu  od 10.-12.30 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje  službenici Sektora krim policije MUP-a su izvršili pretrese kuće i objekata koje koristi malodobnik iz Boka tijekom koga nisu pronađeni traženi predmeti.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju  komunalnim redarima na gradskoj robnoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 08.09.2017 godine u 12.30 sati se u blizini GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 32 godišnji Karalić  iz Sombora protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD“ ribolova uz pomoć  nedopuštenih sredstava-struje“ na lokaciji između Šljunkare  3 i Tursinovca. O istom je upoznata  patrola PS Domaljevac-Šamac koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.09.2017 godine u 00.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo obitelji Leovac parkirano  na lokalnoj cesti Ugljara –Matići  u blizini diskoteke „S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere potrage za nn vozačem koji se udaljio sa lica mjesta a da o štetnom događaju nije obavijestio nadležni organ a niti drugog sudionika kome je oštetio vozio. Nakon utvrđivanja identiteta protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.10 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja obadva sudionika protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Dole“ u Matićima koji su vatrogasci DVD-a Matići lokalizirali.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 04.-10.09.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenog djela, najčešće su prijavljivana kd“Krađe“.

  __6___prijave  prometnih nezgoda, najčešće  uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __2___prijave narušavanja JriM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __7___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice te oštećenja infrastrukturnih objekata tijekom izvođenja radova na našem području. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 04.-10.09.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _18 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti