Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 05.04.-11.04.2021. godine

  Najčitanije

  Dana 05.04.2021. godine u 12.00 sati patrola PS Odžak je prijavila narušavanje jrim odbijanjem zapovijedi i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO od strane 66 godišnjeg J.Đ. iz Vrbovca koji je lišen slobode. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada na 41 godišnjeg Živkovića iz Kostrča od strane 34 godišnjeg Baotića iz Kostrča protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.35 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbe o zabrani kretanja zatekla 25 godišnjeg A.A. iz Vojskove protiv koga će biti proveden prekršajni postupak

  Dana 06.04.2021. godine u 08.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji“ izvršenog od strane 64 godišnjeg L.S. iz Gornje Dubice koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRIM na Graničnom Prijelazu Orašje. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim verbalnim vrijeđanjem kolege vozača tmv narušio 56 godišnji R.M. iz Zvornika protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti Orašje-Matići u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je do nezgode došlo zbog kretanja pmv neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta. Nakon obavljenog očevida patrola je protiv odgovornih za nezgodu provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti R463 u blizini BP „Marijus“. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo 1 pmv i da je suvozač u vozilu zadobio lakše tjelesne povrede. Očevidom je utvrđeno da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač 75 godišnji A.B. iz Županje protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.04.2021. godine istražitelji Odjela kriminalističke policije PU Odžak su operativnim radom na terenu došli do informacije o izvršenju kd “Mučenje i ubijanje životinja“ izvršenog 04.07.2021 godine od strane 19 godišnji I.H. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju magistralnih cesta u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu ne poštujući prometno znakovlje uzrokovao 41 godišnji I.R. iz Orašja protiv koga će sukladno povredama sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulice Bana Jelačića i Fra Grge Martića u Matićima u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prometno znakovlje uzrokovao 65 godišnji M.O. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu oštećenja traktora vlasništvo poduzeća „Poljoprivrednik“ na njivi zvanoj „Čopori“ u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.04.2021. godine u 11.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja artikala iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkom centru „City inn“ u Orašju. O istom su upoznati službenici PS Orašje koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenik PS Orašje je pružao asistenciju komunalnim redarima Općine Orašje i JP „Komunalac“ na velikoj tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 09.04.2021. godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u V. ulici u Orašju kojoj je sudjelovalo parkirano pmv i jedno tmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu, otvorivši vrata na tmv tijekom kretanja, uzrokovao 49 godišnji Šečić iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.05 sati patrola Ps Orašje je u prosjačenju u Tolisi zatekla 2 ženske osobe iz Gradačca protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -dana 10.04.2021 godine u 12.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Domaljevcu . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom, uključivanje u promet, uzrokovao 55 godišnji M.B. iz Domaljevca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.04.2021. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __4__prijave kaznenih djela.
  __6__prijava prometnih nezgoda.
  __4__prijave narušavanja jrim.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranata na području Županije Posavske.
  __764__prijave različitih aktivnosti policije povodom pandemije „Corona virusa“, i to, 411 nadzora mjere samoizolacije koja je u potpunosti ispoštivana od strane 411 osoba i 352 obilaska ugostiteljskih objekta i drugih privrednih subjekata po pitanju poštivanja mjere propisanog radnog vremena ug. objekata i drugih privrednih subjekata koju su poštivali svi kontrolirani na čemu zahvaljujemo. Utvrdili smo ne poštivanja policijskog sata u 1 slučaju, pružili 0 asistencije županijskim inspekcijskim službama povodom Corona virusa te proveli 0 ostalih mjera i radnji u svezi sa naredbama kriznih stožera.

  Zaprimili smo__1__prijavu ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 05.-11.04.2021. godine smo zaprimili sveukupno__15__prijava građana te proveli__373__aktivnost policije povodom pandemije „Corona virusa“.

  NAČELNIK OKC
  Josip Dominković
  Sam.Inspektor

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti