Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 05.07.-11.07.2021. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja pet kaznenih djela.

  Dana 05. srpnja 2021. godine oko 08,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Teška krađa“ i KD „Ugrožavanje sigurnosti“ koja su se dogodila u Orašju u krugu poduzeća „Posavina koka“ na način da NN osoba otuđuje opremu za proizvodnju konzumnih jaja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave te zatekla P.Ž. iz Donje Mahale, s kojim je obavila obavijesni razgovor kojom prilikom je isti rekao da je u krugu navedenog poduzeća zatekao NN osobu s vozilom i kada je pokušao da istog zaustavi u namjeri da otuđi spomenutu opremu NN muškarac je imenovanog napao sjekirom te se uputio u nepoznatom pravcu. Policijski službenici su operativnim radom doznali identitet NN osobe a radi se o dvadeset jednogodišnjem F.C. iz Brčkog koji je istog dana i uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Orašje, te je nad istim provedena kriminalistička obrada, a o događaju je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske, te će biti poduzete mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 08. srpnja 2021. godine oko 16,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu požara u mjestu Potočani, općina Odžak. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Odžak, koji su potvrdili navode prijave i konstatirali da je vatra zahvatila usjev pšenice na parceli ukupne površine 6000 m2. O događaju je upoznat dežurni istražitelj OKP PU Odžak, kao i nadležni tužitelj Županije Posavske koji je naložio pokretanje istrage za kazneno djelo „Izazivanje opće opasnosti“ te da se zajedno s vještakom protupožarne zaštite izvrši očevid na mjestu događaja. Prema izjavi oštećenog pričinjena je materijalna šteta u iznosu od cca 3000 konvertibilnih maraka. Dana 09. srpnja 2021. godine službenici OKP PU Odžak su zajedno s kriminalističkim tehničarom i vještakom protupožarne struke, a po nalogu nadležnog tužitelja Županije Posavske, izvršili očevid na mjestu događaja.
  Dana 10. srpnja 2021. godine policijski službenici PU Orašje su kontrolirali trideset trogodišnjeg V.Ž. iz Kostrča koji je tom prilikom službenicima predao jednu pvc vrećicu u kojoj se nalazila određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu „speed“ i 23 komada tableta „Tramadol HF“ 50 mg čime postoje osnovi sumnje da je imenovani počinio KD „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, a o događaju je upoznat i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Istog dana oko 02,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom četrdeset osmogodišnji Z.M. prijavljuje da ga je na terasi diskoteke New Style nepoznati muškarac gurnuo gdje je isti pao i udario glavom od pod. Isti je upućen u DZ Odžak gdje je dežurni liječnik kod imenovanog konstatirao lake tjelesne ozljede. Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da je na imenovanog tjelesno nasrnuo četrdeset devetogodišnji J.K. iz Odžaka protiv kojeg će biti poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježena je jedna prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 11. srpnja 2021. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom dvadeset osmogodišnjeg E.S. iz Teslića prijavljuje da ga je u diskoteci New Style zatvorenom šakom udario nepoznati muškarac. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je utvrdila da je dvadeset osmogodišnjeg E.S. iz Teslića, koji je odbio liječničku pomoć, udario dvadeset petogodišnji J.S. iz Odžaka, protiv kojeg biti će poduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

  PROMET

  Evidentirano je devet prijava prometnih nezgoda.

  Dana 05. srpnja 2021. godine oko 17,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici M.Ć.Ćatić. u Odžaku. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovala M.M. iz Odžaka koja je u trenutku nezgode upravljala putničkim motornim vozilom i dijete A.H. koje je u trenutku nezgode upravljalo biciklom. U nezgodi je nastupila manja materijalna šteta na putničkom motornom vozilu bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 07. srpnja 2021. godine oko 12,55 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici M.Tita u Odžaku. Po prijavi su postupili službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao E.B. iz Odžaka koji je u trenutku nezgode upravljao traktorom koji je vukao priključno vozilo i parkirano putničko motorno vozilo vl. S.N. iz. U nezgodi je nastupila materijalna šteta na putničkom motornom vozilu bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 08. srpnja 2021. godine oko 06,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode (samo slijetanje) koja se dogodila u Oštroj Luci u ulici K. Tomislava naspram kbr. 1. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i konstatirali da je u nezgodi sudjelovao dvadeset jednogodišnji M.D. iz Oštre Luke koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. Imenovani je zadobio ozljede za težinu kojih se dežurni liječnik ŽB Orašje nije mogao izjasniti.

  Istog dana oko 08,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju III. i XII. ulice. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i konstatirali da su u nezgodi sudjelovali osamdeset četverogodišnji D.Đ. iz Oštre Luke i četrdeset šestogodišnja I.M. iz Beča koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana oko 10,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na lokalnoj cesti naspram TC Yimor. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i konstatirali da su u nezgodi sudjelovali trideset osmogodišnji A.A. iz Brčkog i pedesetogodišnji D.L. iz Otoka, Republika Hrvatska, koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Istog dana oko 21,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Boku u Posavskoj ulici naspram kbr.43. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali pedeset šestogodišnji P.I. iz Matića koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom i pedeset dvogodišnji pješak I.P. iz Matića. U nezgodi je imenovani pješak zadobio teške tjelesne ozljede po konstataciji dežurnog liječnika ŽB Orašje, a na mjestu događaja je izvršen očevid te je vozilo upućeno na vanredni tehnički pregled po nalogu nadležnog tužitelja Županije Posavske.

  Dana 09. srpnja 2021. godine oko 22,03 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Vojskovi, općina Odžak. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali biciklist N.D. iz Vojskove i R.V. iz Novog Grada koji je u trenutku nezgode upravljao putničkim motornim vozilom. U nezgodi je N.D. zadobio lake tjelesne ozljede koje je konstatirao dežurni liječnik ŽB Orašje.

  Istog dana oko 13,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju kod restorana Ataše, a u kojoj su sudjelovali N.S. iz Gradiške i M.M. iz Matića. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 10. srpnja 2021. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode kojom L.P. iz Donje Mahale prijavljuje da je nepoznati vozač s nepoznatim vozilom tijekom dana ostvario kontakt s putničkim motornim vozilom koje je imenovana parkirala na parkingu Županijske bolnice Orašje. Na mjesto događaja su upućeni službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave te su obavili očevid. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 622 vozila i vozača, uručili su 116 prekršajnih naloga, 17 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 4 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 1 vozilo i 5 vozača od kojih su dvojica vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržana u prostorijama za zadržavanje do istrežnjenja.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljeno je sedam prijave ostalih događaja.

  Dana 05. srpnja 2021. godine oko 15,50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu samoubojstva koje se dogodilo u Baziku u obiteljskoj kući u ul. Posavskih branitelja. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave nakon čega su o događaja upoznati dežurni istražitelj SKP MUP ŽP i krim istražitelj koji su obavili očevid na mjestu događaja i utvrdili da je D.Š. iz Bazika izvršio samoubojstvo ručnom bombom. Na mjestu događaja je dežurni mrtvozornik DZ Domaljevac-Šamac pregledao tijelo i konstatirao smrt nakon čega je tijelo predano obitelji.

  Dana 06. srpnja 2021. godine oko 21,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom P.G. iz Boka prijavljuje kako ima problema s svojim susjedom M.A. iz Boka. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je s imenovanim obavila obavijesne razgovore te je M.A. upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 08. srpnja 2021. godine oko 14,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na njivama u blizini lokaliteta Lilići u Ugljari. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Donja Mahala i Tolisa koji su požar ugasili, a ophodnja je o navedenom sastavila službenu zabilješku.

  Istog dana oko 17,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na njivama u blizini ulice Bana Jelačića u Tolisi. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja kao i djelatnici DVD Tolisa koji su požar ugasili, a ophodnja je o navedenom sastavila službenu zabilješku.

  Dana 09. srpnja 2021. godine oko 15,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom J.A. prijavljuje da njegov susjed P.A. iz Oštre Luke hoće da izvrši samoubojstvo. O događaju su upoznati djelatnici DZ Orašje koji su otišli na mjesto događaja zajedno s patrolnom ophodnjom te su imenovanog dovezli u DZ Orašje gdje mu je pružena liječnička pomoć nakon čega je upućen na daljnje liječenje u Vinkovce.

  Istog dana oko 16,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je obavila obavijesne razgovore s A.N. i H.T. oboje iz Orašja te su iste upozorili zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 10. srpnja 2021. godine oko 10,25 sati policijski službenici PS Odžak su po zahtjevu PS Prnjavor uhitili pedesetogodišnjeg Z.V. iz Odžaka koji je istog dana predan službenicima kriminalističke policije PS Prnjavor.
  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 11 nepoznatih osoba, izvršili su dvije asistencije djelatnicima DZ Orašje, četiri pratnje i dva osiguranje javnih okupljanja.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 13 nadzora nad osobama koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 183 obilazak ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje djelatnog vremena ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je skupno 21 prijave događaja i 10 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti