Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 05.-11.02.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 05.02.2018 godine u 10.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu ozbiljne prijetnje na život upućene M.P. iz Posavske Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je utvrdio da je prijetnju navedenom uputio R.M. iz Prnjavora  koji je kriminalistički obrađen i koji je pritom dragovoljno predao vatreno oružje  i streljivo kojim raspolaže. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.25 sati se na Regionalnoj cesti R 463 u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovala 29 godišnja K.K.  iz Tolise protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 17.30-20.00 sati službenici PS Orašje su osiguravali javno okupljanje  u hotelu „Navis“  u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 06.02.2018 godine u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći teško povrijeđenom 55 godišnjem Janjiću iz Vidovica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanom povrede nanio mlađi brat protiv koga će dežurni istražitelj krim policije PU Orašje sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u  obiteljsku kuću  u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je NN izvršitelj provalio u  obiteljsku kuću vlasništvo 49 godišnjeg Ž.M.  iz koje je otuđio jednu kameru NN marke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istg dana u 18.30 sati PS Domaljevac-Šmamac je zaprimila prijavu provale u  kuću vlasništvo obitelji Špionjak iz Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je utvrdio da je NN izvršitelj nasilnim ulaskom iz kuće otuđio LCD tv aparat marke „Samsung“ i lap-top marke“Del“ te je otpočeo potragu za izvršiteljem i otuđenim aparatima.

  -istog dana u 13.45 sati se na križanju IV i V ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji zatekla 2 osobe iz Gornjeg Rahića protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -dana 07.02.2018 godine u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Zloupotrebe položaja ili ovlasti“ izvršenog od strane predsjednika DVD-a Matići. O istom je upoznat dežurni  istražitelj  sektora kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.02.2018 godine u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale  obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Džijan iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je potvrdio navode prijave, obavio očevid te otpočeo potragu za izvršiteljem i otuđenim većim brojem lovačkih pušaka i opreme za lov.

  -istog dana u 21.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu  KD“Lažnog predstavljanja“ izvršenog od strane navodne Predsjednice komore zdravstvenih tehničara Županije Posavske . O istom je upoznat dežurni istražitelj PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati Jrim je u ug.objektu kafe bar“Zeko“ u ulici Redže Porobića u Odžaku narušio 46 godišnji B.T.  iz Gornjeg Svilaja protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati se XXXVI ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 44 godišnji F.M. Salzburga protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.30-12.00 sati službenici PU Odžak su osiguravali povorku  karnevala učenika osnovne škole Vladimir Nazora i obdaništa  što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati policajac u zajednici je pružao asistenciju komunalnim redarima općine Orašje   koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 14.05 sati PS orašje je zaprimila prijavu ometanja u radu i vrijeđanja gostiju u ug.objektu „Sava“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 51 godišnjeg I.B. iz Klagenfurta.

  – dana 09.02.2018 godine u 00.45 sati  patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat“Simply“ u III ulici u Orašju. O zatečenom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana  09.02.2018 godine u 16.05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale u kuću obitelji Lukač  u Baziku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.05 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale i u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji  Tomušić  u Baziku. O istom je također upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.02.2018 godine u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Klaić  iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu provale i u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji Kobaš iz  Grebnica. O istom je upoznat dežurni istražitelj  krim policije PU Orašje koji će poduzeti mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima.

  -istog dana u 12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe motora sa radne mašine tzv.vibroploče sa gradilišta u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim motorom.

  -dana 11.02.2018 godine u  09.00 sati PS Odžak je  zaprimila prijavu krađe službenog pištolja djelatnika Uprave za šumarstvo Odžak. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je otpočeo  potragu za izvršiteljem i otuđenim službenim naoružanjem.

  -istog dana u 20.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  KD„Razbojništva“ izvršenog nad djelatnicom trgovine „Mersal“  smještene u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenim novcem.

  -istog dana u 17.20 sati  PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da su jrim  u alkoholiziranom stanju narušile 47 godišnja E.H. i malodobna A.H.  protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak dok je malodobnica u alkoholiziranom stanju hospitalizirana u medicinskim institucijama Županije Posavske.

  -istog dana u 13.20 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla 19 godišnju Ahmetovićku  iz Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Orašje je u neposrednoj blizini elektrodistribucije  u Domaljevcu zatekla  pmv  u kome su se nalazile 2 NN muške osobe koje su pozvane u odjel krim policije radi obavljanja informativnog razgovora. Koristim priliku pohvaliti rad patrole Kobaš-Arlović koja dala poticaj i drugima da pomognu u razrješavanju prijavljenih kaznenih djela te pozivam i građane da daju doprinos da vratimo osjećaj sigurnosti na zasluženu razinu.

  -istog dana patrola prometne policije je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 34 godišnjeg J.M. iz  Županje  koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 18-21.00 sati službenik PS Odžak je pružao asistenciju  djelatnicima doma zdravlja Odžak prilikom pratnje malodobnice u alkoholiziranom stanju iz Odžaka do Županijske bolnice u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.02.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __14__prijava  kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće.

  __3__prijave prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __4__prijave narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan i prosjačenjem.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __7__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 05.-11.02.2018 godine smo zaprimili sveukupno __29__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske iz kog razloga tjedan iza nas ne možemo smatrati apsolutno sigurnim.

   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti