Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA Za period 05.-11.03.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 05.03.2018 godine u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode  koja se dogodila u Orašju u neposrednoj blizini BP“Antunović“ u kojoj su sudjelovala 2pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.03.2018 godine u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja uređaja za mjerenje potrošnje vode iz šahta  u III Ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.45 sati tijekom redovite kontrole službenici Državne granične službe su u prometu na graničnom prijelazu u Orašju zatekli 54 godišnjeg M.D. iz Barica kod Vlasenice  za kojim je raspisana operativna potraga zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD na području PU Živinice.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije  koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.03.2018 godine u 02.45 sati službenici DGS-a su na graničnom prijelazu u Orašju zatekli 35 godišnjeg V.M. iz Ugljare za kojim je zbog postojanja osnova sumnje da izvršio KD“ Nanošenje lake tjelesne ozlijede“ od strane MUP-a ŽP raspisana  tjeralica. Imenovani je lišen slobode i zadržan u prostorijama za zadržavanja PS Orašje. Protiv imenovanog će biti poduzet zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja bicikla vlasništvo 44 godišnjeg Suljkića  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv na regionalnoj cesti R 463 u Tolisi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela mjere potrage za nesavjesnim vozačem koji je nakon oštećenja parkiranom pmv napustio lice mjesta a da prethodno sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.05 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći  teško povrijeđenom biciklisti. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je povrijeđen 12 godišnjak ,vozač bicikla,  te  je sukladno težini povreda poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Orašje je u prosjačenju i skitnji na BP“ AGS“ u Orašju zatekla  26 godišnjeg Musića  iz Rahića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 09.03.2018 godine u 12.25 sati JRiM je vrijeđanjem i omalovažavanjem operativnog dežurnog u PS Orašje narušio 50 godišnji M.L.  iz Bazika koji je  lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv imenovanog će uslijediti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  susjedskih razmirica u  ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci.  O istom je upoznata  patrola PS Orašje koja je suprostavljene susjede  upozorila na ponašanje.

  -dana 10.03.2018 godine u 03.50 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat “Pe-Ša“ u Tolisi. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 10.45 sati patrola PS Odžak je u navođenju na prosjačenje  malodobnika zatekla 25 godišnjeg Aljića  iz Modriče  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.45 sati se  u VIII Ulici u Orašju dogodila  prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.03.2018 godine u 03.00 sati patrola prometne policije PU Odžak je zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju lišila slobode  i zadržala 28 godišnjeg R.S. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.20 sati se  u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovao 27 godišnji R.S. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  razmirica bivših supružnika Mijatović  iz Tolise. O istom je upoznata patrola PS Orašje  koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje bivšu suprugu što je zavela u knjigu evidencije upozorenih osoba.

  -istog dana u 12.10 sati se  u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i  popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.03.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, prijavljena su KD „Krađe“.

  __6__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno  izvedenim radnjama vozilom.

  __3__prijave narušavanja JRiM , koji je ponovno najčešće narušavan prosjačenjem.

  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.

  __5__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. U vremenu  od 05.-11.03.2018 godine smo zaprimili sveukupno tek  __17__ prijava  za kompletno područje Županije Posavske što  možemo smatrati apsolutno sigurnim tjednom   iza nas.

                                                                                                    GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti