Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 05.-11.09.2016 g.

  Najčitanije

  Dana  05.09.2016 godine u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja veće količine novca iz obiteljske kuće vlasništvo obitelji Kopić  iz Oštre Luke.O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ koja se nalazi u sklopu  šoping centra u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je potvrdio navode prijave te će nakon utvrđivanja identiteta  protiv navedenih izvršiteljica poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.22 sati se na magistralnoj cesti M.1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnice u prometnoj nezgodi su razmijenile podatke i popunile europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.09.2016 godine u 11.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pokušaja pljačke zlatarske radnje „Cirkon“  smještene u III Ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 45 godišnjeg M.T. iz  Zenice protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere. Koristim priliku zahvaliti se na suradnji  građanima koji  su dali doprinos u razriješenju ovog kaznenog djela.

  -Istog dana u vremenu od 17.30-18.05 sati  istražitelji krim policije PU Orašje su  po nalogu tužilaštva organizirali  istražnu radnju „prepoznavanje“koja je okončana  uspješno.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 11.30 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici prometne nezgode su razmijenili  podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.09.2016 godine u 15.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kaznenog djela „Posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga“ u Boku. O istom su upoznati pripadnici kriminalističke policije MUP-a koji su temeljem naredbe općinskog suda Orašje  u nazočnosti  socijalnog radnika i odvjetnika  izvršitelja KD izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi 16 godišnjak iz Boka. Tijekom pretresa je pronađena stabljika zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeni malodobnik je lišen slobode i zadržan.

  -istog dana u 17.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 52 godišnjeg Orkića.

  -dana 08.09.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 08.09.2016 godine u 18.50 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini deponije dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 46 godišnji M.M.  iz Kopanica protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.40 sati se u Orašju u blizini  zelen pijace dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u vremenu od 07.-11.00 sati službenici policije PU Odžak su izveli pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera tijekom  koje su kontrolirali 34 vozila, pregledali  15 vozila, izdali 11 prekršajnih naloga,iz prometa isključili  1 mv i 2  vozača, te  legitimirali 15 nepoznatih osoba . Koristim priliku pohvaliti rad  službenika policije PU Odžak  i zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

  -dana 09.09.2016 godine policijski  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -istog dana 09.09.2016 godine u 11.20 sati PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja 6 ovaca vlasništvo obitelji Huremović iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u obitelji Krištić u O.Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je supruga u obitelji upozorio na ponašanje.

  -dana 10.09.2016 godine u 20.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu fizičkog napada na 75 godišnjeg M.P. iz Grebnica. O istom je upoznata patrola policije PU Orašje koja je utvrdila da je fizički napad izvršio 70 godišnji Ević iz Grebnica koji je zbog fizičkog napada na službenu osobu u obavljanju službene dužnosti lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.15 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u Matićima zatekla 22 godišnju Beganovićku iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu mogućih nepravilnosti tijekom izbora vezano uz glasovanje u odsutnosti. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije MUP-a koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.09.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor primjene Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata Općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 12.09.2016 godine policijski službenici PS Orašje su ponovno izvršili nadzor nad primjenom uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata pri čemu su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.09.2016 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __6___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane „krađe“.
  __4___prijave prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1___prijavu narušavanja JriM,koji je ponovno narušavan prosjačenjem.
  __10__ prijava ostalih događanja,najčešće su evidentirani nadozori nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području Općine Orašje. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 05.-11.09.2016 godine smo zaprimili sveukupno ___21 __ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.    

            

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti