Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 05.-11.11.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 05.11.2018 godine u 17.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem i prijetnjama upućenim 60 godišnjem Joviću  iz Odžaka. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode  prijave  i utvrdila da je jrim  narušio 70 godišnji M.B. iz  Odžaka  protiv koga će i zbog vrijeđanja i omalovažavanja OSO tijekom vršenja službene dužnosti  biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana  policijski službenici PS Odžak su vršili osiguranje okupljanja građana na spomen obilježju u Donjem Svilaju organiziranom od strane udruge proistekle iz domovinskog rata što je proteklo bez incidenata.

  -dana 06.11.2018 godine u 13.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći osobi povrijeđenoj u prometnoj nezgodi. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je navedeni zadobio povrede tijekom istovara  tereta ,šljunka, na lokalnoj cesti u Vrbovcu uslijed prevrtanja tmv. Protiv navedenog vozača 30 godišnjeg S.M. iz  Vukosavlja  će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu imovinsko pravnih razmirica   2 muške osobe u Draganovcima . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 50 godišnjeg N.S. iz  Orašja te stranke uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija.

  -dana 08.11.2018 godine  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su zatekli uredno stanje i potpuno poštivanje navedene odluke na čemu zahvaljujemo vlasnicima ugostiteljskih objekata.

  -istog dana  08.11.2018 godine u 11.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Utaje“ . O istom je  upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je utvrdio da je 26 godišnji M.T. iz  Modriče od „rent-a car“ poduzeća vlasništvo prijavitelja na jedan dan iznajmio pmv koje nije uredno vratio a na telefonske pozive  vlasnika poduzeća se oglušio. Protiv prijavljenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera  koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

  -istog dana u 16.25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  dolaska pred kuću vlasništvo obitelji Ristanić  u Donjem Svilaju 54 godišnjeg A.M. iz  Donjeg Svilaja naoružanog nožem koga je od prijavljenog oduzeo 36 godišnji Grašarević  iz Donjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -dana 09.11.2018 godine u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 65 godišnjem M.M. iz Matića od strane njegovog brata  protiv koga će sukladno težini povreda  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.30 sati se na križanju VI i XI ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan biciklista i jedni nn pmv.  U istoj nezgodi vozač bicikla 23 godišnji M.M. iz Orašja je zadobio lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem pmv protiv  koga će zbog ne pružanja pomoći povrijeđenom biciklisti nakon utvrđivanja identiteta  biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Slavka Grebenarevića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan malodobni pješak koji je u nezgodi zadobio teške tjelesne povrede. Nakon obavljenog očevida patrola će protiv odgovornog za istu sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Pejić-Vukićka. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  navedenu Vukićku .

  -istog dana u 22.00 sati  službenici krim policije PU Odžak su zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kd“Utaje“ lišili slobode i zadržali 18 godišnjeg M.T.  iz Modriče protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.11.2018 godine u 01.30 sati patrola PS Odžak je zbog zaticanja u prometu u alkoholiziranom stanju lišila slobode i zadržala 26 godišnjeg M.P. iz Pruda protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 00.30 sati se  u ulici Omera Džananovića dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan pješak. Očevid je obavila ekipa prometne policije koja će protiv odgovornog za nezgodu sukladno težini povreda pješaka poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.30 sati se na križanju XIV i XVII Ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se nepropisno vozilom u natrag uzrokovao u alkoholiziranom stanju 29 godišnji E.P. iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja . Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.50 sati patrola prometne policije PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 26 godišnjeg Alića  iz Modričkog luga koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 05.-11.11.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave  kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

  __4__prijave prometne nezgoda uglavnom uzrokovanih upravljanjem pmv u alkoholiziranom stanju.

  __1__prijavu narušavanja JRiM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __3__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __6__prijava ostalih događanja, uglavnom su prijavljivane obiteljske ili susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 05.-11.11.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __17__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti