Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 06.-12.02.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 06.02.2017 godine u 12.50 sati se na graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je nepropisno  izvodeći radnju vozilom uzrokovao vozač tmv 53 godišnji Bešić  iz Tuzle protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -dana 07.02.2017 godine operativnim radom na terenu kriminalistički istražitelji sektora krim policije MUP-a su došli do spoznaje o postojanju nasada biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu koja se nalazi na lokaciji   u blizini ulice Stjepana Radića u Oštroj Luci te su  u vremenu od  11-12.30 sati obavili očevid i uklanjanje nasada  sa 22 stabljike ,1  PVC paketić sa sadržajem  navedene biljke  te opreme za uzgoj  i zalijevanje iste. Nakon obavljenog očevida nadležni inspektor za narkotike MUP-a će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 08.02.2017 godine u 23.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada u čitaonici  u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će protiv sudionika u narušavanju JRIM provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati se u Donjem Svilaju na lokalitetu „Nevoljica“ dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala  28 godišnja Živkovićka  iz Modriče protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08-14.30 sati službenici policije PU Odžak  su  vršili osiguranja javnih okupljanja povodom  održavanja proslave Dana općine Odžak.

  -dana 09.02.2017 godine patrola PS Odžak je tijekom redovite kontrole prometa  u pmv vlasništvo 36 godišnjeg Đorđića  pronašla  veću količinu isječenog duhana . O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije  PU Odžak koji  će protiv imenovanog vozača  sukladno KD „Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“ poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 10.02.2017 godine u  18.35 sati JriM je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja redovite kontrole prometa u ulici Redže Porobića u Odžaku  narušio 44 godišnji Iličević  iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.30 sati se  u III Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 11.02.2017 godine u 00.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću  u Donjoj Dubici. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo mjere potrage za otuđenim novcem aparatima i izvršiteljima protiv kojih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pružanja pomoći u tuči  lakše povrijeđenom  Klaiću iz Donje Mahale. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovani povrede zadobio kod lovačke kuće u Ugljari a od 34 godišnjeg O.M. iz Tolise protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.02.2017 godine u 03.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ulaska naoružane muške  osobe u ug.objekat „Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode 51 godišnjeg I.M. iz Domaljevca  koji lišen slobode  i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 04.15 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu da se ispred diskoteke“S-klub“ u   Ugljari nalaze 3 teško povrijeđene izbodene osobe . O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji  Ivkić iz Vidovica.  O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JrIm tučom na križanju Domobranske i Filipovića ulice u Boku. O istom je upoznata patrola PS orašje koja će sukladno težini povreda i korištenom oružju protiv  sudionika poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu neprimjerenog ponašanja  u Radničkoj ulici u Matićima. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv  prekršitelja 56 godišnjeg I.P. iz Matića provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.30 sati se  u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala  20 godišnja Vukićka iz Tolise protiv koje će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene  mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 06.-12.02.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __7___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.

  __4___prijave  prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __4___prijave narušavanja JriM, koji je najčešće narušavan tučom ali i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.

  __1___prijavu ostalih događanja.  Na koncu iako smo tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 06.-12.02.2017 godine zaprimili sveukupno  tek  ___16 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske iz razloga posljedica  u tučama i krađama u obiteljskim kućama   s razlogom period iza nas  ne možemo smatrati  u potpunosti sigurnim.    

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti