Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 06.-12.04.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 06.04.2020. godine u 23.50 sati patrola prometne policije PU Odžak je tijekom očevida prometne nezgode utvrdila da pmv kojim je sudjelovalo u prometnoj nezgodi, a kojim je upravljao 20 godišnji A.K. iz Odžaka nije osigurano. Protiv navedenog vozača će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.50 sati patrola prometne policije je utvrdila da je kretanjem u 23.50 sati vozač zatečen u prometnoj nezgodi kršio odluku o policijskom satu. Protiv navedenog 20 godišnjeg A.K. iz Odžaka je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.34 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Kemala Hadžiefendića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji A.K. iz odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja na njivi u Donjoj Mahaloj. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale i Tolise koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 16.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva u međi na njivi zvanoj „Stan“ na Dusinama. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Ade“ koja se nalazi uz lokalnu cestu Matići-Čović Polje. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Matići koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 18.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama preko puta deponije smeća u Orašju. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi DVD-a Orašje, Donje Mahale, Vidovica i Tolise koji su oko 21.50 sati lokalizirali požar. Iskoristio bih priliku zahvaliti se na angažmanu vatrogascima Županije Posavske koji su zajedničkim snagama spriječili veće i ozbiljnije štete i širenje požara na naseljena mjesta.

  -dana 06/07.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad provedbom mjera samoizolacije 65 osoba na području općine Orašje i 32 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštovale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 26 vozila u kojima se nalazilo 38 putnika kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Domaljevac-šamac su izvršile pratnju 5 vozila u kojima se nalazilo 8 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad provedbom rješenja o samoizolaciji kojim su zatekli 42 osobe koje su se nalazile na definiranoj adresi i 6 vozača koji su na službenom putu ali sukladno rješenju poštuju odredbe mjere samoizolacije.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 3 osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrola prometne policije je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla sudionika u prometnoj nezgodi protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici PU Odžak su upozorili na obavezu korištenja zaštitnih maski i rukavica 4 osobe što smatram pohvalnim i želim pozvati građane na dosljedno poštivanje epidemiološko-zaštitnih mjera ali i službenike policije da one koje zateknu u kršenju ove odluke upozore na moguće posljedice kako za njih tako i za okruženje dok će protiv ponavljača i grubog kršenja ove odluke biti poduzimane zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.04.2020. godine službenici prometne policije PU Odžak su utvrdili ne poštivanje odluke o policijskom satu sudionika u prometnoj nezgodi 26 godišnjeg M.P. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na tukovima u Tolisi. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Domaljevac koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 13.00 sati u VIII ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Markovićka-Župarić koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 72 godišnjeg P.P. iz Oštre Luke upozorio na ponašanje.

  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja uz cestu prema Brvniku. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u blizini deponije smeća u Brvniku. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Domaljevac-Šamac koji su lokalizirali požar. Koristim priliku pozvati građane da kod paljenja niskog korova budu oprezniji i ne napuštaju požarište a da isti požar nisu ugasili što može izazvati i ozbiljnije posljedice i štete.

  -dana 07/08.04.2020. godine patrole policije PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 65 osoba sa područja općine Orašje i 31 osobe sa područja općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 38 vozila sa 79 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji na području općine Odžak kojim su utvrdili poštivanje odredbi od strane 47 osoba. Pritom je utvrđeno da 1 osoba nije zatečena na adresi prijavljenoj na rješenju o samoizolaciji i 1 vozač profesionalac koji se nalazio na službenom putu u Belgiji.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -tijekom dana patrola prometne policije je utvrdila 1 ne poštivanje Odluke o policijskom satu od strane sudionika u prometnoj nezgodi protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -tijekom dana patrola PS Odžak je upozorila 1 osobu zbog ne korištenja zaštitne maske na javnom mjestu.

  -istog dana patrola PU Orašje je izvršila pratnju 6 vozila sa 18 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske, a za potrebe PS Domaljevac-Šamac.

  -dana 08.04.2020. godine u 14.23 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici VD Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -dana 08/09.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom mjera rješenja o samoizolaciji za 64 osobe na području općine Orašje i 31 osobom na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti ispoštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 28 vozila sa 53 putnika kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 35 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 1 osoba nije zatečena na adresi definiranoj rješenjem dok su 4 profesionalna vozača na službenom putu.

  -istog dana patrole PU Odžak su utvrdile nepoštivanje epidemiološko –zaštitnih mjera od strane 2 osobe koje su upozorili na ponašanje.

  -dana 09.04.2020. godine u 09.00 sati istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su utvrdili da je 73 godišnji G.M. iz Vrbovca izvršio kd“ šumsku krađu“ dana 17.03.2020 godine na lokalitetu „Burićka“ u Vrbovcu. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.00 sati pozornik PS Odžak je u narušavanju jrim u obliku kršenja odluke o policijskom satu zatekao 3 muške osobe iz Odžaka protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zv.Brekinje“ u Matićima u blizini kazana za kuhanje šibe i vikendice prijavitelja. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Matića,Orašja, Donje Mahale i Tolise koji su lokalizirali požar.

  -dana 09/10.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji 88 osoba od toga 61 na području općine Orašje a 27 na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale u skladu sa odredbama rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile 52 pratnje vozila u kojima se nalazilo 115 osoba kojima je određena mjera samoizolacije kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom rješenja o samoizolaciji 56 osoba sa područja općine Odžak koje su u potpunosti ispoštivale odredbe rješenja te su zatekli 5 vozača na službenom putu u skladu sa odredbama rješenja.

  -istog dana pozornik PS Odžak je u kršenju odluke o policijskom satu zatekao 3 osobe iz Odžaka protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -dana 10.04.2020. godine u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“oštećenja tuđe stvari“ izvršenog od strane 35 godišnjeg B.Z. iz Boka protiv koga će službenici PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom , u alkoholiziranom stanju , a potom vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti od strane 56 godišnjeg M.D. iz Vidovica koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Kulićke“ U Matićima. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale, Tolise i Matića koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 14.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivama zvane „Paučnik“ u Boku. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi Donje Mahale i Tolise koji su lokalizirali požar. Koristim priliku zahvaliti se svim savjesnim građanima na dojavama o požarima kojima smo uspjeli ublažiti štete izazvane požarima i pozvati manje savjesne građane da strnjake koje su zapalili ne ostavljaju bez nadzora a ukoliko zaprijeti da bi se nad paljenjem strnjaka , bara i kanala izgubio nadzor ne napuštajte mjesto požarišta kao da o tome ne znate ništa nego Vas molim da o istom žurno obavijestite policijsku stanicu na broj 122 kako bismo znali žurno angažirati najbližu vatrogasnu postrojbu.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na Dusinama u blizini repetitora. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Orašje koji su lokalizirali požar.

  -dana 10/11.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 55 osoba na području PS Orašje od kojih se 4 osobe nisu pridržavale odredbi rješenja, a na području općine Domaljevac-Šamav je izvršen nadzor nad 25 osoba koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju 19 vozila sa 40 putnika kojima je određena samoizolacija prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji na području općine Odžak 36 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja. Na adresi prebivališta nisu zatečena 3 vozača koja su bila na službenom putu.

  -dana 11.04.2020. godine u 10.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe skupocjenih parfema iz trgovine „DM“ smještene u trgovačkim centru „City inn“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS orašje koja j epoduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju III i XIX ulice u Orašju u kojoj je sudjelovao jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 22 godišnji D.K. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Vezića ulici u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje susjedu 76 godišnju L.D. iz Tolise.

  -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu familijarnih razmirica u ulici Palih Branitelja u Baziku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 66 godišnjeg B.P. iz Bazika.

  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara u blizini nogometnog stadiona u Matićima. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Matići koji su lokalizirali požar.

  -istog dana službenici PU Orašje su osiguravali privremenu karantenu na graničnim prijelazima u Šamcu i Orašju.

  -dana 12.04.2020. godine u 20.35 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla u Titovoj ulici u Odžaku 6 muških osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.59 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Brodskoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 12/13.04.2020 godine službenici PU Orašje su vršili kontinuirano osiguranje privremene karantene u Orašju i Šamcu.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.04.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela.
  __4__prijave prometnih nezgoda uglavnom uzrokovanih kretanjem vozilima neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __7__prijava narušavanja jrim, koji je najčešće narušavan kršenjem odluke o policijskom satu ali i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __0__prijava zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.
  Zaprimili smo__21__prijavu izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __755__osoba od kojih 9 nije ispoštivalo odredbe rješenja o samoizolaciji, nisu zatečene na prijavljenoj adresi u vrijeme kontrole o čemu su sačinjene službene zabilješke koje će biti distribuirane nadležnom inspektoratu na postupanje.
  Izvršen je 21 nadzor nad primjenom odredbi o policijskom satu koga nisu u potpunosti ispoštivalo 11 osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak.
  Izvršen je__21__nadzor Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata kojim je zatečeno uredno stanje.
  Izvršeno je__196__pratnji vozila u kojima su se nalazile 384 osobe kojima je izrečeno Rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Zaprimili smo i obavijest o zaticanju __12 __ osoba na području općine Odžak koje su kršile odredbe o provedbi epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski koje su upozorene na ponašanje.
  Izvršen je nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godina te je na području općine Odžak utvrđeno 1 kršenje ove odluke o čemu je sačinjena službena zabilješka.
  __17__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivani izazvani požari. Na koncu tijekom analiziranog perioda , tj u vremenu od 06.-12.04.2020. godine smo zaprimili sveukupno__32__prijave građana i__260__različitih aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti