Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 06.-12.05.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 06.05.2019. godine u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno izvodeći radnju vozilom, uključivanje u promet sa parkirališta, uzrokovala 49 godišnja K.K. iz Boka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V i X ulice u Orašju u kojoj su ponovno sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 52 godišnji P.K. iz Komletinaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.15 sati se PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M 1.8 na ulazu u gradsku deponiju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je prometnu nezgodu uzrokovao 47 godišnji N.S. iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 11-11.15 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima „Elektrodistribucije“ Orašje u ulici Vladimira Nazora u Tolisi što je proteklo bez incidenata.

  -dana 07.05.2019. godine u 07.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pmv marke „Fiat-punto“ vlasništvo obitelji Živković iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.50 sati jrIm je vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom redovite kontrole prometa u Osječku narušio 45 godišnji S.D. iz Osječka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju u blizini BP“AGS“ u Orašju zatekla 47 godišnju Z.M. iz Sapne protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja malodobnika iz Donje Mahale od strane 42 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 17.15 sati na parkiralištu trgovačkog centra „City inn“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv čiji su vlasnici razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.05.2019. godine u vremenu od 13.30-18.00 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima Županijske Bolnice Orašje u obliku pratnje psihički bolesne osobe do kliničkog centra u Tuzli što je proteklo bez incidenata.

  -dana 09.05.2019. godine u 12.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u III ulici u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozač sa oštećenim vlasnikom parkiranog vozila nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP „Komunalac“ Orašje na velikoj tržnici što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u krugu poduzeća „Bosanac“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 10.05.2019. godine patrola PS Odžak je tijekom kontrole u prometu zatekla pmv kojim je upravljao 45 godišnji M.Z. iz Odžaka u kome su pronašli 4 paketića zelene biljne mase koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati patrola PS Orašje je u I ulici u Orašju pronašla parkirano napušteno pmv marke „VW-tip Golf II“ koje je otuđeno 07.05.2019. godine na Lončarima. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je članove obitelji upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 19.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica vozača tmv i špeditera na GP Šamac. O istom je upoznat operativni dežurni PS Šamac koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 11.05.2019. godine u 09.25 sati se na križanju ulica Svete Ane i Hrvatskih Domobrana u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno skrećući uzrokovao 74 godišnji M.K.iz Domaljevca protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu suicida u Matićima. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u vremenu od 16.15-17.10 sati istražitelji krim policije PU Odžak su temeljem zahtjeva PS Modriča izvršili pretres kuće vlasništvo 47 godišnjeg A.K. iz Odžaka kojim su pronašli traženi predmet o čemu je obaviještena PS Modriča čiji će istražitelji po ovom osnovu poduzimati zakonom predviđene mjere.

  -dana 12.05.2019. godine u 10.40 sati PU Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se uključujući u promet uzrokovao 85 godišnji M.M. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.05.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenog djela, prijavljena su i otuđenje i pronalazak jednog otuđenog pmv.
  __8__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.
  __2__prijave narušavanja JRiM.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __7__prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 06.-12.05.2019. godine smo zaprimili sveukupno__21__prijavu za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.


  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti