Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 06.-12.07.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 06.07.2020. godine u 08.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika PS Odžak od strane 24 godišnjeg Jovanovića iz Modriče protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.48 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Posavskoj Mahaloj koju je uzrokovao vozač kombibusa izvjesni Ahmetović iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak sukladno konstatiranim povredama poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja 2 migranta u dvorištu Džamije u Orašju. O istom je upoznat inspektorat za strance koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.07.2020. godine u vremenu od 17-18.30 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a su izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata te bašte koju koristi 30 godišnji N.D. iz Tolise na kojoj je pronađena stabljika biljke koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Imenovani je lišen slobode te će protiv njega biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.41 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 56 godišnji M.M. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u blizini restorana „Ataše“ u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.07.2020. godine patrola PS Orašje je izvršila obilazak ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim je utvrđeno poštivanje odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje.

  -dana 09.07.2020. godine u 01.25 sati patrola PS Orašje je tijekom kontrole pmv u Lilićima u Ugljari pregledom vozila na podu istog uočila pvc vrećicu sa zelenom biljnom masom koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županje Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera protiv vozača 18 godišnjeg M.B. iz Ugljare i 17 godišnjeg A.M. iz Ugljare.

  -istog dana u 09.05 sati patrola PS Orašje je u blizini gradskog parka u Orašju zatekla 2 ženske osobe iz Brčkog u narušavanju jrim prosjačenjem. Protiv navedenih su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici XV Majevičke brigade u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 22 godišnji A.H. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana 09.07.2020. godine u 17.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd „Ugrožavanja sigurnosti“ izvršenog od strane 37 godišnjeg H.H. iz Gradačca. Imenovani je lišen slobode i zadržan. O istom je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 14.56 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim vikom i galamom u ug.objektu “Ex“ u Gornjoj Dubici od strane 54 godišnjeg M.V. iz Novog Grada koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.10 sati temeljem zahtjeva PS Šamac službenici PS Orašje su zbog postojanja osnova sumnje da je na području Šamca počinio kd „Izazivanja opće opasnosti“ lišili slobode 29 godišnjeg M.D. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 10.30-12.00 sati službenici PU Odžak su izvršili pratnju kolone građana povodom obilježavanja „Sjećanja na događaje u Srebrenici“ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 13.05-13.35 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelj i sektora kriminalističke policije MUP-a su izvršili pretres pmv koje koristi 18 godišnji M.B. iz Ugljare kojim su pronađeni naredbom traženi predmeti.

  -istog dana u vremenu od 14.15-15.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji sektora kriminalističke policije Mup-a su izvršili pretres kuće i pratećih objekata koje koristi malodobnik iz Ugljare koji je lišen slobode. Istim pretresom su pronađeni traženi predmeti.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara niskog raslinja na njivama zvane “Crnac“ u Kostrču. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Matići koji su lokalizirali požar.

  -istog dana u 18.30 sati lišeni slobode 29 godišnji M.D. iz Domaljevca je predan službenicima kriminalističke policije PU Bijeljina i PS Šamac radi poduzimanja zakonom predviđenih mjera.

  -dana 10.07.2020. godine u 00.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim galamom i puštanjem glasne muzike u gradskom parku u Odžaku od strane 5 muških i 1 ženske osobe. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je protiv navedenih provela prekršajni postupak.

  -dana 10.07.2020. godine u 06.50 sati patrola PU Odžak je postupajući po prijavi narušavanja jrim, naročito drskim ponašanjem i vrijeđanjem, utvrdila da je jrim narušio 75 godišnji M.T. iz Donjeg Svilaja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.40 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisno skrećući uzrokovala 60 godišnja I.K. iz Odžaka protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati se dogodila prometna nezgoda u III ulici u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 15.30 sati od strane Tužilaštva Županije Posavske produžen je pritvor lišenom slobode 37 godišnjem H.H. iz Gradačca.

  -istog dana u 19.15 sati se u Grebnicama dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 21.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Brandić-Madžarević iz Domaljevca. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Madžarevića.

  -dana 11.07.2020. godine u vremenu od 00.00-00.30 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima Županijske Inspekcijske službe prilikom obilaska ugostiteljskih objekata na području Orašja što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 16.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu vrijeđanja i omalovažavanja OSO tijekom kontrole prometa od strane 54 godišnjaka sa inicijalima I.A. iz Odžaka protiv koga je patrola PS Odžak provela prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 14.15-14.25 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje na parkiralištu trgovačkog centra“Bingo“ u Orašju izvršen je pretres pmv vlasništvo 37 godišnjeg H.H. iz Gradačca koji je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kd „Ugrožavanje sigurnosti“ lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na njivi vlasništvo obitelji Živković iz Ugljare. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Donja Mahala koji su lokalizirali požar.

  -dana 12.07.2020. godine u vremenu od 00.00-00.30 sati službenici PS Orašje su ponovno pružali asistenciju djelatnicima Županijske Inspekcijske službe prilikom obilaska ugostiteljskih objekata na području Orašja što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 01.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja inventara u Županijskoj bolnici u Orašju od strane 26 godišnjeg I.P. iz Orlova Polja protiv koga će patrola PS Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00.06 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim stvaranjem buke motociklom od strane 23 godišnjeg F.B. iz Novog Sela protiv koga će patrola PS Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode na magistralnoj cesti M14.1 na križanju za Kostrč u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan moped. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 18.00-19.30 sati službenici PU Odžak su vršili pratnju kolone biciklista na relaciji Donji Svilaj-Odžak povodom manifestacije „Biciklijada 2020„ što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 21.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg vjetrobrana na tmv vlasništvo poduzeća DOO Obala II iz Brčkog. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je o zaprimljenoj prijavi sačinila službenu zabilješku.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 06.-12.07.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji
  __8__prijava prometnih nezgoda ,uzrokovanih na sasvim različite načine.
  __7__prijava narušavanja jrim koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečena 2 migranta na području Županije Posavske.
  Zaprimili smo__15__prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 06.-12.07.2020. godine smo zaprimili sveukupno__35__prijava građana što ne možemo smatrati posebno sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti